Presentatie maken

Themadashboard toevoegen aan sjabloon

Visionplanner biedt themadashboards aan voor specifieke branches en thema’s. Onderstaand staat beschreven hoe je een themadashboard toevoegt aan een sjabloon en deze beschikbaar stelt aan de gekoppelde administraties.

Toevoegen aan sjabloon

• Login als beheerder en kies voor de optie BeheerPartnerButton “Beheer partner”
  • Selecteer via het menu de optie  sjablonen het sjabloon waar het themadashboard aan moet worden toegevoegd.
  • Beoordeel of binnen de Visionplanneromgeving ‘new-presentation’ beschikbaar is.  Dit is beschikbaar als het visionplanner url eindigt op /new-presentation (eventueel voorzien van een nummer). Mocht new-presentation nog niet beschikbaar zijn binnen de Visionplanneromgeving neem dan contact op met support om deze pilotfunctie te activeren of stel deze handmatig in door new- voor presentation te typen.

• Indien new-presentation functionaliteit aanwezig: kies voor het toevoegen van een nieuwe presentatie. De optie voor het toevoegen van een nieuwe presentatie is beschikbaar via de selectiemogelijkheid van de aanwezige presentaties.
  • Selecteer het toe te voegen themadashboard. Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van themadashboards per administratie, daarom wordt de presentatie niet automatisch toegevoegd aan alle administraties die aan het sjabloon zijn gekoppeld.

• Themadashboards zullen in 2020 kosteloos beschikbaar worden gesteld.

Toevoegen aan administratie

Indien een themadashboard beschikbaar is binnen een sjabloon kan een gebruiker ervoor kiezen deze presentatie toe te voegen aan een administratie.

• Open de administratie waaraan het themadashboard moet worden toegevoegd.
  • Beoordeel of de administratie de presentaties weergeeft in de new-presentationmodus. Pas eventueel de URL handmatig aan.
  • Klik op de presentatieselectiebutton en kies voor de optie “Nieuwe presentatie toevoegen” en selecteer de toe te voegen presentatie.
  • Het themadashboard is nu toegevoegd aan de administratie