Administratie toevoegen

Aanmaken cliënt

Een nieuwe administratie toevoegen aan Visionplanner doe je via de administratiemonitor. Rechtsboven vind je de volgende knop “Administratie toevoegen”.

Je wordt vervolgens in drie stappen door het proces geleid waarna de klant is aangemaakt. Als de knop ‘Administratie toevoegen’ niet blauw is, betekent het dat eerst een template aan moet worden gemaakt.

Stap 1 licentie kiezen

Als eerste kies je de licentie die bij de cliënt past. Meer informatie daarover vind je op deze pagina.

De keuzes die je hier maakt, moeten uiteraard aansluiten op de dienstverlening die je voor ogen hebt bij de cliënt die je aanmaakt. De visie van Visionplanner is dat je het gehele jaar bezig bent met de cijfers van jouw klant. De prijsstelling is dan ook gebaseerd op het continue gebruik van de applicatie. Houd er dan ook rekening mee dat het abonnement dat je hier kiest, voor twaalf maanden geldt. Upgraden in die periode is wel mogelijk, maar downgraden niet.

Stap 2 Sjabloon kiezen

Bij het aanmaken van een administratie kies je voor het sjabloon dat het beste bij die cliënt past.

Stap 3 Koppeling met de administratie maken

Ten slotte kies je voor de koppeling met het juiste administratiepakket. We bieden een veelheid aan opties, maar als je de juiste software selecteert, krijg je vanzelf de juiste opties om de koppeling te leggen. Via de ‘Hulp nodig’ knop kun je meer informatie over de koppelingen opvragen.

Standaard staat de koppeling ingesteld op het ophalen van data van het huidige en het vorige boekjaar. Houd er rekening mee dat je, bijvoorbeeld voor het opstellen van de jaarrekening, soms meer jaren nodig hebt. In dat geval kun je de import-instellingen aanpassen.

Als de koppeling is gelegd, gaat de applicatie voor de meeste pakketten aan de slag om de data op te halen. Je wordt doorgeleid naar de presentatie van de betreffende cliënt. Zodra de cijfers op zijn gehaald, zal dit er uit zien zoals je gewend bent.