September 2018 - Releasenotes

Volgen

In de Visionplanner-release van september 2018 zijn weer verschillende nieuwe functionaliteiten toegevoegd en verbeteringen zijn doorgevoerd. Een nieuwe release brengt ook altijd een aantal veranderingen met zich mee.

Visionplanner aanpassingen

Bestaande administratie koppelen aan sjabloon

Tot voorkort was het alleen mogelijk om via een omweg een bestaande administratie te koppelen aan een sjabloon. Echter nu is het ook op een makkelijke manier te doen. Je kunt nu namelijk in de instellingen kiezen voor 'koppel aan sjabloon'.

Tonen van factuur-documenten voor de Twinfield koppeling

Voor gebruikers met Twinfield en een koppeling naar brondocumenten zullen er voortaan alleen documenten getoond worden als deze er ook daadwerkelijk in zitten.

Financieel verslag

De vinkjes ‘Balans’ en ‘Winst- en verliesrekening’ staan vanaf nu standaard aan in nieuwe dossiers. Dit is in lijn met de vinkjes van toelichtingen en grondslagen die ook altijd standaard aan staan.

Verwijder administratie in combinatie met consolidatie

Het is nu niet meer mogelijk om per ongeluk een administratie weg te gooien die nog onderdeel is van een consolidatie. Vanaf nu moet je dan eerst de consolidatie loshalen en de administratie daaruit halen voordat je de desbetreffende administratie kunt verwijderen.

Gebruikers worden gekopieerd uit het basis-dossier

Als een dossier een basisdossier heeft, dan worden de gebruikers en bijbehorende rechten gekopieerd naar het nieuwe dossier. Hierdoor is het niet nodig om naar de klantenkaart te gaan en deze gebruikers ook aan het nieuwe dossier toe te voegen.

Geen 'gedeelde configuratie' kiezen bij aanmaken van administratie

Voortaan is het niet meer mogelijk om een 'gedeelde configuratie' te kiezen als je een administratie aanmaakt. Een gedeelde configuratie is uitsluitend bedoeld voor de consolidatie en administraties die nieuw worden aangemaakt kunnen alleen nog maar aangemaakt worden op basis van de sjabloon of op basis van de standaard presentatie en dus niet meer op basis van een gedeelde configuratie.

Opgeloste klant-issues

• Onterechte cijfers geimporteerd over vorige periode
  • RGS koppelingen niet volledig
  • Fout in Yuki import
  • Verkoop activa toont waarde zonder koppeling
  • Periode kon niet doorgezet worden ondanks aanwezigheid van gegevens
  • Typfout in financieel verslag
  • Koppelscherm bij consolidatie gaat verkeerd