26 oktober 2016 - Release notes

Volgen

In deze release zit een aantal mooie nieuwe features zodat je Visionplanner weer breder kunt inzetten! En natuurlijk ook diverse kleinere puntjes om alles soepel te laten lopen.

In de release van 26 oktober 2016 zijn de volgende nieuwe features en fixes opgenomen:

Performance van Visionplanner

We hebben de laatste tijd wat meldingen gehad van gebruikers die merken dat de performance van Visionplanner terugloopt. We zijn hiermee bezig.
In release van a.s. woensdag zitten de eerste twee maatregelen:

• vergroting van de servercapaciteit (voor performance, stabiliteit en nog betere uptime)
  • invoer van de prognose (je kunt het doorrekenen nu uitzetten tijdens de invoer van waarden)

Verder zijn we bezig met snelheid van de widgets en het doorrekenen van consolidaties.

Annuïtaire leningen
In de prognose kun je nu ook financiering met annuïtaire aflossing laten doorrekenen.
Er staan meer uitbreidingen van de prognoseberekening op stapel, dus houd onze release notes in de gaten!

Doorzoom naar Afas Online documenten
Hij doet het weer! De doorzoom naar documenten in AFAS Online. AFAS heeft onlangs de langverwachte update uitgebracht waarmee we weer veilig kunnen communiceren. Let wel even op: je moet je instellingen van de AFAS connectie wel even checken.

Benchmark presentatie

De presentatie van benchmarkcijers is vereenvoudigd. Als je in je sjabloon benchmarkdata opneemt in je widgets, dan worden deze altijd getoond bij de administraties die deze presentaties hebben. Ook als ze niet in een benchmarkgroep zitten.
Wel zo duidelijk: benchmarkcijfers zichtbaar bij inrichten van sjabloon? Dan ook op dezelfde manier bij iedereen zichtbaar die aan deze sjabloonpresentatie is gekoppeld.

Overige aanpassingen

• Prognose: Afloop vooruitgefactureerde omzet gaat verkeerd
  • Term 'Exploitatie' vervangen door 'Winst-en-verliesrekening' waar nodig
  • Toegang tot benchmark cijfers in sjabloon presentaties is nu voor alle administraties in die sjabloon beschikbaar. De widget toont de benchmarkgroep die in de sjabloon is ingesteld (ook als administratie niet in benchmarkgroep zit)
  • Als je in Prognose | Balans default afloop herstelt, verdwijnt icoontje te vaak
  • Bij sjabloonvolger wordt soms onterecht 100% gekoppeld getoond
  • Connector laat soms initieel verkeerde tekst zien
  • Benchmark: voortaan tellen alleen administraties mee die voor gehele boekjaar waarden hebben, anders krijg je rare uitkomsten bij cumulatieve waarden
  • Internal server 500 errors opgelost die soms voorkwamen bij openen van willekeurige SBR dossier tabs
  • In specifieke gevallen kon Planningfase van dossier niet worden geaccordeerd
  • Doorzoom naar documenten in AFAS Online werkt weer
  • widget "Looninformatie huidige periode" toont andere informatie dan de drilldown op die widget
  • Bij drilldown op widget "looninformatie huidige periode" komen lege rijen voor
  • Automatische import van Exact Online administraties werkte soms niet
  • Afloop in % bij vooruitgefactureerde omzet is niet zichtbaar bij winst-en-verliesrekening
  • Taken overzicht in dossier - zoekt nu in naam, omschrijving, discussie en namen van bijlages
  • Doorzoom naar documenten in Exact Online vanuit openstaande posten
  • Hernoem 'Exploitatie' naar 'winst-en-verliesrekening' in applicatie code
  • Hernoem 'Exploitatie' naar 'winst-en-verliesrekening' in configuratie items ('Excelsheet')
  • Annuïtaire aflossing in financieringen
  • Nieuwe performance logging parameters
  • Sjabloon lijkt ontkoppeld te kunnen worden bij sjabloonvolger in consolidatie
  • Bij een consolidatie worden grenswaarden van signalen onterecht gedeeld
  • Winst-en-verlies overzicht bij Consolidatie wordt nu cumulatief weergegeven ipv enkelvoudig
  • Rubrieken met alleen 0-waarden worden nu toch getoond, indien onderliggende waarden niet 0 zijn (de rubriekwaarde is een saldo)
  • Performance-aanpassing bij invoer Prognose. Het doorrekenen van de invoer kan nu tijdelijk worden uitgeschakeld.
  • Frontend deel van cloudapplicatie is beter schaalbaar gemaakt
  • Meer performance logging
  • Als gebruiker voor de eerste keer naar cloud.visionplanner.nl/login navigeert, wordt soms geen loginscherm getoond
  • Cumulative KPI’s in een benchmark worden per maand bepaald ipv cumulatief
  • Benchmark neemt benchmark niet mee in 'verschil actueel en benchmark'
  • Kolomdefinitie verschil actueel tov benchmark cumulatief is verkeerd
  • Verschil tov benchmark definitie toont bij zelfde waarde 2x andere uitkomst
  • Uit NMBRS worden lonen verdubbeld bij medewerkers die meerdere dienstverbanden hebben
  • Inrichtingsstukken - Velden worden onder sommige omstandigheden ten onrechte op Niet Relevant gezet
  • Als een lening op de beginbalans de instellingen overerft van de bovenliggende gaat de liquiditeit dubbel
  • Invullen van prognose geeft foute doorrekening automatisch ingevulde waarde als vooruitgefactureerde omzet bepaalde waarde heeft
  • Spaties rond verwijsvelden vallen weg in teksten in inrichtingsstukken en samenstellingsverklaring
  • Correctie weergave datumnotatie bij dossiers over gebroken boekjaar
  • Samenstellingsverklaring niet meer gevuld na accorderen
  • Fiscale Export Nextens
  • Leeg detailscherm in taxonomie onder Wettelijke Reserves
  • Partner kan geen factuurspecificatie (csv) downloaden
  • Genereren inrichtingsstukken en financieel verslag blijft hangen
  • Correctie VJP is niet op te slaan, wel in evenwicht
  • error in fiscale export
  • Fout bij deponering publicatiestukken
  • Alerts werken niet correct bij gebroken boekjaar
  • Verkeerd bedrag in balans consolidatie
  • Specifieke case waar in Visionplanner geen mutaties vanuit Afas Online zichtbaar zijn
  • Afrondingsverschil op Resultaat Boekjaar in instance document
  • Kan specifiek dossier niet sluiten
  • Dossier niet altijd te sluiten