Afas Profit Offline (via online connector)

Volgen

Het komt vaak voor dat gebruikers met de offline versie van Afas Profit gewoon via onze online connector kunnen werken. Dus klant kan dan vanaf iedere pc/laptop/tablet de laatste cijfers binnen halen.

Voorwaarden Afas Profit Offline via online connector

• Je hebt een url waar de Afas Profit connectoren zijn te bereiken
  • Deze URL heeft een SSL certificaat (dus https:// i.p.v. http://)

URL van webservice verkrijgen

Standaard is deze URL niet in Profit zelf terug te vinden.

Het verkrijgen van deze URL kan dan ook op twee manieren:

1. Achterhaal de URL via je applicatiebeheerder
  2. URL achterhalen via het PCC (Profit Communication Center)

Dit is standaard niet in Profit zelf terug te vinden, behalve als je zelf ook met de PCC werkt.

PCC staat voor Profit Communication Center. Daar moet de webservices url namelijk voor ingevoerd worden. Maar meestal werkt men niet met PCC en dien je dit zelf of via je applicatiebeheerder achterhalen.

Url achterhalen via PCC

PCC staat voor Profit Communications Center en is een applicatie van Afas voor het leggen van verbindingen. Standaard werken de meeste mensen meestal niet met het Profit Communication Center. Werk jij hier wel mee? Lees dan gauw verder.

Het PCC maakt gebruik van de 'URL voor webservice' en deze staat daar bij de instellingen dan ook ingevuld. Hierom dienen de PCC-instellingen geraadpleegd te worden.

Ga vanuit Afas naar Algemeen > Omgeving > Centrale omgeving > Eigenschappen > tabblad PCC-instellingen. Heb je deze menu-optie niet? Dit kan aan twee zaken liggen: (1) je zit niet in de centrale inlogomgeving, (2) je mist de autorisatie hiervoor. Dit laatste kun je in de autorisatietool (laten) aanpassen.

Structuur URL achterhalen via Knowledgebase

Als de PCC niet gebruikt wordt is de url voor de webservices niet in Profit terug te vinden. De structuur voor de URL kan je wel uit de Knowledgebase halen:

- Ga naar kb.afas.nl

- Zoek op 'urls' webservices'

- Open het artikel 'URL's van WebServices (Profit Connectoren)'

- Klik op de link 'URL's voor een lokale installatie'

Url testen

Je kunt de url testen met onderstaande url

• http://<<servername>>/ProfitServices/GetConnector.asmx

Voorkomende problemen

• Wachtwoord webservice is anders dan wachtwoord voor inlog Afas
    • Dit wachtwoord is aan te passen in het scherm waar je ook de connector kunt aanvinken.
  • Domeinnaam heeft geen ssl certificaat (geen https://, maar http://). Zonder SSL certificaat ondersteunen we simpelweg niet vanwege security redenen.