Problemen bij deponeren van een SBR instance document

Volgen

Foutcode VAL0020

De volgende fout is opgetreden bij het deponeren van een publicatiestuk: "De jaarrekening bevat het volgende verplichte feit niet of het feit heeft geen waarde: <ContactForDocumentPresentation.ContactType>." Het betreft het veld Soort contactpersoon bij de Contactpersoon voor deze rapportage.

Dit is een bekend probleem in de software, dat inmiddels is opgelost. Bij de eerstvolgende release zal deze worden vrijgegeven.

Er is een workaround en dat is de volgende:

Voor het veld dat mist in de instance (Soort contactpersoon bij de Contactpersoon voor deze rapportage) wordt de defaultwaarde niet herkend als ingevuld veld. Als je de waarde aanpast naar een andere waarde, naar ander veld klikt en dan de waarde weer terugzet, ziet het systeem dat deze waarde ingevuld is door de klant. Dan wordt deze ook meegenomen bij het maken van de instance.

Foutcode VAL0021

De volgende fout is opgetreden bij het deponeren van een publicatiestuk: "Bij een niet-vastgestelde jaarrekening mag geen datum vaststelling ingevoerd worden"

Oplossing: verwijder de "Datum van vaststelling van de jaarrekening" bij Informatie over de rapportage en de rechtspersoonInformatie over de rapportage of zet het veld "Jaarrekening vastgesteld (J/N)" op JA.