11 mei 2016 - Release notes

Volgen

In deze nieuwe release vind je een paar leuke nieuwe features, maar vooral hebben we hard gewerkt om het gebruik van Visionplanner zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen.

Bankentaxonomie

Was SBR/XBRL maar echt zo standaard als men doet voorkomen...

Maar na verschillende weken hard werken is hij dan toch beschikbaar: de bankentaxonomie, ook wel SBR Kredietrapportage!

Het werkt net zoals bijv. de inrichtingsstukken:

• kies in je SBR dossier de gewenste taxonomie
  • zoveel mogelijk is al vooringevuld
  • vul zelf verder in wat je nodig vind (of wat verplicht is)
  • controleer of er geen validatiefouten meer zijn (de welbekende ! tekens)
  • genereer pdf en SBR instance document

Dit kun je doen in een bestaand dossier, maar je mag er ook een apart dossier van maken voor dezelfde administratie.

Deponeren van je kredietrapportage kan nog even niet in Visionplanner, daarvoor kun je gebruik maken van SBR Direct: meer informatie over het deponeren

Rubriekenstructuur

Om een optimale koppeling met de kredietrapportage mogelijk te maken, is de rubriekenstructuur in Visionplanner flink uitgebreid. Wie bekend is met RGS zal de structuur wel herkennen...

Wat betekent dat voor je huidige administraties?

In principe niets. Alles wat je gekoppeld had, blijft gewoon aan dezelfde rubrieken gekoppeld. De nieuwe rubrieken worden alleen getoond en gebruikt als je er ook grootboekrekeningen aan koppelt.

En als je zelf rubrieken had toegevoegd?

Als je zelf rubrieken had toegevoegd die nu ook in de standaard zitten, maakt het nog steeds niet uit voor je tussentijdse rapportage. Echter als je ook kredietrapportage wilt gaan maken, dan moet je even opletten. De velden van de kredietrapportage zijn gekoppeld aan de nieuwe rubrieken in Visionplanner, dus als je zelf zo'n rubriek al had gemaakt, moet je de daaraan gekoppelde grootboekrekeningen omhangen naar de nieuwe rubriek en je zelfgemaakte rubrieken verwijderen. Dan worden de cijfers automatisch overgenomen in de kredietrapportage.

Als je zelf KPI's had gemaakt op zelf toegevoegde rubrieken die je nu wilt verwijderen, pas dan ook even je KPI's aan.

Abonnementenstructuur

Vanaf begin 2016 ben je geinformeerd over de wijzigingen in de abonnementen- en prijsstructuur binnen Visionplanner cloud en dat we deze gefaseerd zullen doorvoeren.

Vanaf maart 2016 krijg je ook de bijbehorende verzamelfactuur, kun je de specificatie per administratie downloaden en kun je per administratie de gewenste abonnementsvorm instellen.

Medio april hebben we je geinformeerd dat je vanaf deze release ook daadwerkelijk in de administratie ziet welk type abonnement je hebt ingesteld voor de Adviespraktijk:

• Professional of Ultimate: alleen bij Ultimate heb je toegang tot Begroting, Prognose en Aanvullende Cijfers
  • Maand of Kwartaal: alleen bij een maandabonnement kun je cijfers per maand weergeven in de presentaties

We vertrouwen erop dat we op deze manier de abonnementskosten goed aansluiten bij de toegevoegde waarde die Visionplanner biedt voor je kantoor en je klanten.

Let op: als je merkt dat het abonnement van een klant niet goed staat, kun je het meteen aanpassen. Upgrades (meer functionaliteit) worden meteen actief, downgrades gaan in na afloop van de lopende, reeds betaalde, maand (minimaal 1 maand).

Factuurgegevens

Heb je nog niet zo lang een partner-abonnement? Check dan even of je de factuurinformatie al hebt ingevuld (menu Beheer Partner | Factuurgegevens). Wanneer die niet volledig zijn, kun je geen nieuwe administraties toevoegen.

Verwijderde administraties

Heb je een bepaalde administratie niet meer nodig? Dan kun je de administratie verwijderen.

Let op: je kunt de abonnementen voor een administratie op UIT zetten, maar dan loopt de administratie nog wel verder. Wil je echt helemaal van de administratie af, klik dan onderin de abonnementspagina op

In de administratiemonitor zag je verwijderde administraties nog steeds terug. Dat is nu aangepast:

• direct na de opdracht tot verwijderen (zolang de administratie nog toegankelijk is, meestal tot het einde van de maand) wordt de administratie getoond met een  erbij
  • zodra de administratie niet meer toegankelijk is, is deze ook niet meer zichtbaar in de administratiemonitor

Overige aanpassingen

Naast bovenstaande aanpassingen zijn er veel kleinere aanpassingen doorgevoerd, deels vanuit de feedback die we van jullie kregen. Dank daarvoor!

• Standaardteksten Financieel Verslag zijn op een aantal plaatsen gecorrigeerd (VPC-7491)
  • Tekstblok "Toelichtingen Winst-en-verliesrekening" in Financieel verslag werd altijd getoond (behalve als je ook de tekst leegmaakt) (VPC-7316)
  • Klant kan geen nieuw dossier meer aanmaken (VPC-5865)
  • Opdrachtverantwoordelijk kan akkoord nu weer intrekken (VPC-7599)
  • Aanpassing in aanvullende cijfers verstoorde in sommige gevallen de bedragen in VJP's (VPC-7502)
  • Automatische import werkt weer (was voor nieuw aangemaakte admins na april 2016 uitgevallen) (VPC-7346)
  • Issue opgelost met VJP's in AFAS Periode 13 waardoor de exploitatie niet aansloot (VPC-7355)
  • Timeout instelling bij import Exact Globe verhoogt, waardoor zeer grote administraties ook volledig worden ingelezen (VPC-7376)
  • Specificatie (doorzoom) gaf foute telling als een SUM in een KPI werd gecombineerd met een kostenplaatsfilter (VPC-7629)
  • Afsluiting boekjaar in Exact Online geeft in sommige gevallen verdubbeling van W&V waarden (VPC-7492)
  • Menu-items in het help-menu rechtsboven verwijzen nu naar de nieuwe Zendesk omgeving (VPC-7702)
  • Resultaat boekjaar in de prognose klopte niet bij gebruik van bepaalde zelf toegevoegde rubrieken (VPC-7238)
  • VJP's worden in specificatiescherm zonder decimalen getoond (VPC-7644)
  • Opengeklapte tabel klapte dicht bij doorzoomen in combinatie met VJP's. Dit is opgelost (VPC-5609)
  • Button Kopieer deze administratie in administratie instellingen heeft altijd focus (en wordt daardoor bij Enter afgevuurd). Dit is opgelost (VPC-7577)
  • Bij herstellen van een standaardtekst in een taxonomie worden nu ook evt. verwijzigen hersteld (VPC-6256)
  • Datum/tijd van aangepaste teksten in taxonomie werd niet altijd meteen correct getoond (VPC-7267)
  • Laaste item in een lange lijst bij specificatiescherm (doorzoom) viel bij bepaalde schermresolutie half van het scherm (VPC-7267)
  • Klik op dossiertitel in scherm Cijferbeoordeling navigeert weer terug naar het dossier-overzicht (VPC-6394)
  • Privé-onttrekkingen kwamen in specifieke situatie niet terug in de prognose, dit is opgelost (VPC-7425)