Een administratie kopiëren

Volgen

Heb je een administratie mooi ingericht en wil je deze instellingen gebruiken voor een andere, nieuwe administratie?

Dan kun je een kopie maken van deze administratie.

Video

TIP: Je kunt dit ook gebruiken als je een sjabloon van een administratie wilt maken, maar je wilt de ingevoerde gegevens (begroting, prognose, aanvullende cijfers) van de administratie niet verliezen.

Je kunt een administratie alleen kopiëren als deze

• niet is gekoppeld aan een sjabloon
  • niet is gekoppeld aan een gedeelde configuratie (bijv. consolidatie)

Stap 1 | Kies de gewenste administratie

Open de administratie die je wilt kopiëren en kies in het opties menu rechtsbovenin voor Instellingen.

Stap 2 | Maak een kopie

Kies bij Instellingen links voor Administratie. Klik hier op Kopieer deze administratie.

Wacht tot de kopie is gemaakt, dit kan een paar seconden duren. Dit wordt gemeld bovenin het scherm.

Stap 3 | Richt de nieuwe administratie in

Navigeer terug naar de Administratiemonitor en zoek daar de nieuwe administratie. Deze heeft dezelfde naam als de oorspronkelijke, maar met de toevoeging "(kopie)".

Als je deze opent, pas dan de volgende gegevens in ieder geval aan:

• Administratiegegevens (naam, KvKnummer, RSIN)
  • Import financiële cijfers (er is nog geen import aanwezig)

De volgende gegevens zijn NIET overgenomen uit de bronadministratie:

• Ingevoerde begroting
  • Ingevoerde prognose
  • Aanvullende cijfers
  • Import-instellingen
  • Gekoppelde gebruikers