18 april 2016 - Release notes

Volgen

In deze release zijn de volgende aanpassingen beschikbaar:

Eigen kolomdefinities in je sjabloon

Het is vanaf nu mogelijk om zelf kolomdefinities te maken als je in een tabel of grafiek een specifieke informatiebehoefte hebt.

Let echter wel op: wij adviseren hiermee zeer terughoudend te zijn en het maken van kolomdefinities alleen door gekwalificeerde medewerkers te laten doen.

Meer informatie over deze nieuwe functie

Taxonomie Micro-entiteiten

De nieuwe taxonomie voor micro-entiteiten (inrichtingsstukken en publicatiestukken) is nu beschikbaar in Visionplanner.

Hiermee doorloop je voor de kleinste BV's een lekker efficient proces waarin je niet teveel hoeft te rapporteren.

Ingestelde periode blijft behouden

Als je in een presentatie de periode-indeling verzet, bijvoorbeeld van maanden naar jaren, dan blijft deze instelling opgeslagen voor de volgende keer, ook voor andere gebruikers.

Als je een specifieke periode kiest in een presentatie, bijvoorbeeld januari 2016, dan wordt deze keuze opgeslagen voor jezelf, maar niet voor andere gebruikers. Zet je de presentatie op de afgelopen maand (nu dus maart 2016), dan zal deze straks nog gewoon automatisch meeschuiven na een maandovergang. Alleen afwijkende periode-instellingen worden vastgehouden.

Administratie kopiëren

Op veler verzoek is nu een functie toegevoegd om een administratie te kunnen kopiëren. Hierbij gelden de volgende randvoorwaarden:

• de (bron-)administratie mag niet zijn gekoppeld aan een sjabloon of consolidatie
  • de importinstellingen worden niet meegenomen
  • ingevoerde waarden (actuele cijfers, ingevoerde begroting/prognose/aanvullende cijfers) worden niet meegenomen
  • de gebruiker die de administratie kopieert, krijgt toegang tot de nieuwe administratie, plus alle medewerkers van de partner waaronder de bronadministratie valt

De functie om een administratie handmatig om te zetten in een Gedeelde Configuratie is verwijderd. Deze functie biedt geen duidelijke andere mogelijkheden dan het gebruik van een sjabloon en zorgde in de praktijk voor enige verwarring. De structuur van Gedeelde Configuratie blijft wel aanwezig want deze wordt nog altijd gebruikt voor consolidaties die niet aan een sjabloon zijn gekoppeld.

Meer informatie over deze nieuwe functie

Overige verbeteringen

• bij nieuwe administratie wordt nu standaard 3 jaar historie ingelezen zodat je meteen vergelijkende cijfers hebt
  • als je labels aan je administratie koppelt, worden deze ook vermeld op de factuurspecificatie
  • bij de import vanuit Exact Globe kun je nu kiezen of je boekingen wilt indelen op basis van boekdatum of rapportagedatum
  • Geconsolideerde export Fiscaal. Als je een geconsolideerde jaarrekening maakt, kun je bij de export Fiscaal kiezen voor enkelvoudige of geconsolideerde waarden