21 mei 2015- Release notes

Volgen

Specificatiescherm

Het specificatiescherm waarmee je kunt doorzoomen naar onderliggende cijfers en documenten, is vernieuwd.

Het is nu sneller en overzichtelijk gemaakt. Bovendien is het scherm responsive, zodat het ook op mobiele devices duidelijk en leesbaar is.

Consolidatie

Consolidatie samenstellen

Bij het samenstellen van je consolidatiestructuur kun je nu kiezen uit ALLE organisaties waar je toegang toe hebt, ook als daar de module Consolidatie nog niet aan staat.

Consolidatie opslaan

Alle entiteiten binnen een geconsolideerde structuur moeten dezelfde configuratie hebben (rubrieken, KPI's, presentaties, widgets, etc.). Voorheen werd dat automatisch de configuratie van de holding.

Nu niet meer.

Je kunt bij het opslaan nu kiezen welke entiteit leidend is. Vaak is de configuratie van een werkmaaktschappij namelijk completer en meer geschikt om als standaard te hanteren binnen je consolidatie.

En als bij sommige entiteiten de module Consolidatie nog niet aan stond, kun je die nu in 1x allemaal aanzetten.

Sjablonen en gedeelde configuraties

Deze functionaliteiten zijn deels herschreven zodat ze sneller en robuuster verlopen. Daarnaast is de functionaliteit voor beide zoveel mogelijk gelijkgemaakt.

Sjablonen (alleen voor Visionplanner Partners): de Partner onderhoudt de sjabloon, alle gekoppelde organisaties krijgen automatisch de updates in inrichting en presentaties door. Gekoppelde organisaties kunnen zelf zeer beperkt aanpassingen maken voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld in prognose-instellingen.

Gedeelde configuratie: verschillende organisaties delen dezelfde configuratie. Vanuit iedere deelnemende organisatie kunnen aanpassingen worden gemaakt (mits hier de module Configuratie bewerken aan staat), die in alle andere organisaties direct doorwerken (gezamenlijk onderhoud). Deze structuur is NIET GESCHIKT als alternatief voor sjablonen, maar alleen voor aan elkaar gelieerde bedrijven.

Consolidatie en Benchmark

Het is nu ook mogelijk om een consolidatie te maken van bedrijven die aan een partnersjabloon zijn gekoppeld. Hierdoor kun je entiteiten van de consolidatie laten deelnemen in een benchmark.

Eigen rekeningschema

Organisaties die aan een gedeelde configuratie of sjabloon zijn gekoppeld, kunnen nu hun eigen grootboekschema koppelen, geheel los van de standaardkoppelingen in de sjabloon of gedeelde configuratie.

Diverse bugfixes

• stabilisering imports uit Exact Online en Twinfield
  • bugfix in specificatie rijen bij gebruik kostenplaatsen
  • Bij automatisch vullen van Prognose wordt nu gehele boekjaar gevuld
  • Weergave crediteuren bij import uit Unit4
  • Waardeweergave in meter beter gepositioneerd