Tips & tricks

Doorzoom op documenten uit Exact Online werkt niet

Het is mogelijk dat het ophalen van documenten uit Exact Online niet juist werkt. Visionplanner gebruikt hier een standaard webservice uit Exact Online voor.

Als je geen ingescanned document uit exact online kan ophalen kun je de webservice controleren door de volgende stappen uit te voeren in Exact Online:

- klik op de administratienaam zodat het drop-down menu geopend wordt

- klik op import/export

- klik bij Methode op XML

- klik op Financieel | Documenten | Export

- klik op het zoekfilter om een document te kiezen

- zoek en selecteer het gewenste document

- klik op OK

- klik op de knop Exporteren

- klik op volgende

- er wordt nu een xml bestand gedownload. Open dit xml bestand met bijvoorbeeld Kladblok of Internet Explorer

- Controleer of het xml item een attachment bevat. Dit is een hele lange reeks tekens tussen <BinaryData> en </BinaryData>

<Attachments>

<Attachment>

<Name>inv16122733.PDF</Name>

<BinaryData>JVBERi0xL.............</BinaryData>

</Attachment>

</Attachments>

Als dat niet het geval is werkt de webservice van Exact Online niet juist en moet je even contact opnemen met Exact.

Als deze webservice wel juist werkt, maar toch geen documenten terug ziet in Visionplanner kun je contact opnemen met de service desk van Visionplanner.