5. Uitvoering en rapportage

Volgen

Dit artikel gaat in op het aanmaken van een nieuw (samenstel) dossier.

Benodigdheden

• Een Samenstelabonnement op de betreffende administratie (mogelijk na contact met Visionplanner
  • Je bent medewerker van een kantoor of een gebruiker binnen Visionplanner met alle rechten.

Stap 1 | Risico's afhandelen

Vanuit het tabblad 'Uitvoering en rapportage' werk je alle risico's af. Je ziet hier ook de voortgang van een risico.

Stap 2 | Rapportages klaarzetten

Nadat de risico's zijn afgehandeld kun je aan de slag met de rapportages.

Je hebt de volgende mogelijkheden:

• Financieel Verslag: een overzichtelijke presentatie van de voornaamste informatie uit de jaarverslaggeving. Je kunt zelf specifieke teksten toevoegen. Het Financieel Verslag kun je afzonderlijk of samen met inrichtingsstukken en/of samenstellingsverklaring in een PDF zetten.

• Samenstellingsverklaring: een op SBR gebaseerde verklaring die je zelf kunt invullen. Standaardteksten zijn beschikbaar.

• Inrichtingsstukken: een op SBR gebaseerde gegevensset voor de jaarverslaggeving (KvK inrichtingsstukken BV klein). Met standaardteksten.

• Publicatiestukken: een op SBR gebaseerde gegevensset voor het elektronisch deponeren van jaarverslaggeving bij de Kamer van Koophandel. De gegevens worden automatisch overgenomen van evt. aanwezige inrichtingsstukken. Met standaardteksten.

Het Financieel Verslag en Samenstellingsverklaring zijn standaard al aanwezig. De SBR taxonomieen voor inrichtings- of publicatiestukken kun je zelf toevoegen.

Nadat je de taxonomie hebt toegevoegd kan je de deze gaan vullen. Zie Een taxonomie uitwerken voor meer informatie hierover.

Als alle relevante velden (de velden die worden aangeduid met een uitroepteken) zijn gevuld, kan je een XBRL en een PDF bestand genereren.

Nadat de risico's zijn afgewerkt kunnen de opdrachtverantwoordelijke en de klant het bestand accorderen. Daarna kan het bestand worden verstuurd naar de KvK. Het accorderen bestaat uit een aantal stappen. Deze staan beschreven in 6. Jaarrekening accorderen.

Stap 3 | Het akkoord van de opdrachtverantwoordelijke

Wanneer het proces is afgerond en het rapport is gemaakt, kan deze fase worden afgetekend door de opdrachtverantwoordelijke. Let op! zorg wel dat je eerst in de notulen AVA de velden correct invult onder de button 'vaststelling jaarrekening'.