Veelgestelde vragen (FAQ)

Volgen

Tussentijds

Vraag

Antwoord

Mutaties zijn niet zichtbaar, wat te doen? Waarschijnlijk is er iets mis gegaan met het ophalen van gegeven. De import moet even aangepast worden.
Waarom wordt de winst niet automatisch verdeeld over vorige jaren? In Visionplanner is er een standaar vjp aanwezig die de winstverdeling regelt. Echter is deze gebouwd voor 1 jaar omdat we verwachten dat voorgaande jaren in de boekhouding verwerkt zijn. Zie deze uitleg om voorgaande jaren in te vullen
Beginstand liquiditeit staat op 0, wat nu? Als de beginstand van de liquiditeit op 0 staat dan kan hij de actuele RC-bank niet vinden uit de gekoppelde liquide middelen. Zie deze uitleg voor de oplossing
Omzet en debiteuren in de prognose, hoe werkt dit? Wanneer je omzet in vorige maanden hebt dan komt dat in de prognose terug onder debiteuren, zie ook deze uitleg
De meest recente cijfers worden niet getoond, wat nu? In dat geval moet je waarschijnlijk even de import verversen. Zie ook deze uitleg
Hoe kun je zelf een datum invullen in de widget? In de widget kan het makkelijk zijn om zelf een eigen datumnotatie in te vullen. Dit kan met een soort formule, hoe dat werkt staat hier beschreven
Kan ik meerdere presentaties maken? Ja dat kan, dit kun je doen in de administratie of in het sjabloon. Zie ook deze uitleg
Kan ik een Pinkweb koppeling maken? Ja dat kan, dit werkt zoals hier beschreven
Kan ik de namen in het koppelscherm aanpassen? Ja je kunt in de administratie de namen aanpassen. Dit doe je in het koppelscherm zoals hier beschreven
Doorzoom op documenten uit Exact werkt niet, wat nu? In dat geval dien je te controleren of deze gegevens wel door Exact worden doorgestuurd. Hoe dit werkt staat hier
Hoe kan ik de rechten van de gebruiker aanpassen? Deze kun je aanpassen in de klantenkaart onder 'gebruikers'. Zie ook deze uitleg
Hoe kan ik uitloggen  Dit kan rechtsboven onder het 'persoon-icoon'. Zie ook deze uitleg
Hoe vaak importeert Visionplanner mijn cijfers? Wanneer je een online koppeling hebt dan importeert hij bij elke keer dat de administratie geopend wordt. Mocht je een offline import hebben dan kun je die instellen met een automatische connector. Zie ook deze uitleg
Hoe kan ik persoonsgegevens aanpassen als gebruiker? Dit kan rechtsboven onder het 'persoon-icoon' bij 'mijn gegevens'. Zie ook deze uitleg
Hoe kan ik doorzoomen tot op mutatie in de widget? Dit kan door op de bedragen te klikken in de widget. Zie ook deze beschrijving
Met welke pakketten koppelt visionplanner? Dit is een hele lijst die je hier kan vinden
Wat is een Single Sign On (SSO)? Dit is een inlog zonder de gegevens als wachtwoord en e-mail adres te hoeven invullen. Zie hier de werking
Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen? Dit kan door op 'cloud.visionplanner.nl' wachtwoord vergeten te kiezen. Zie ook deze uitleg
Wat is het verschil tussen het sjabloon en de gedeelde configuratie?  Dit verschil zit hem er in dat de 'gedeelde configuratie' voortkomt uit de consolidatie en het sjabloon staat er los van. Zie ook deze uitleg
Werkt Visionplanner op een tablet? Ja, de weergave is wel wat anders maar de presentatie
Welke webbrowsers worden ondersteund? Dit zijn Google Chrome, Mozilla Firefox (laatste versie), Internet Explorer 9 & 10, Safari
Vanaf wanneer kan ik de kredietrapportage opstellen? Dit wordt meestal vanaf april door de bankt gebouwd en daarna door Visionplanner ingebouwd.

Jaarrekening

Vraag Antwoord
Hoe moet ik de rapportage accorderen en hoe moet ik dit door de klant laten doen? Volg de stappen zoals aangegeven in 6. Jaarrekening accorderen
Hoe maak ik een jaarrekening voor een Eenmanszaak (EZ) of Vennootschap onder firma (Vof)?

Voor deze rechtsvormen is een inrichtings- of publicatiestuk niet verplicht. Er bestaat ook geen taxonomie voor. Je kunt een Financieel Verslag presenteren, of de speciaal hiervoor gemaakte Jaarrekening Presentatie.

Kan ik een jaarrekening maken voor een administratie met verlengd boekjaar? Nee, dit is met de huidige versie van Visionplanner nog niet mogelijk.
Kan ik een jaarrekening maken voor een administratie met gebroken boekjaar? Ja, dit is mogelijk met Visionplanner.