Veelgestelde vragen (FAQ) Samenstelpraktijk

Volgen

Vraag

Antwoord

Waarom zie ik bij het uitwerken van de rapportage alle toelichtingen en grondslagen terwijl de bijbehorende balansposten niet aanwezig zijn?

Dit is een tijdelijke functionaliteit in Visionplanner. Binnenkort volgt een update waarin alleen de relevante toelichtingen en grondslagen worden getoond.

In de gegenereerde PDF en Instancedocument worden niet-relevante toelichtingen en grondslagen wel weggelaten.

Hoe moet ik de rapportage accorderen en hoe moet ik dit door de klant laten doen? Volg de stappen zoals aangegeven in 6. Jaarrekening accorderen
Hoe maak ik een jaarrekening voor een Eenmanszaak (EZ) of Vennootschap onder firma (Vof)?

Voor deze rechtsvormen is een inrichtings- of publicatiestuk niet verplicht. Er bestaat ook geen taxonomie voor. Je kunt een Financieel Verslag presenteren, of de speciaal hiervoor gemaakte Jaarrekening Presentatie.

Binnenkort volgt een update waarin het Financieel Verslag ook zelfstandig kan worden uitgebracht, al dan niet inclusief Samenstellingsverklaring.

Kan ik een jaarrekening maken voor een administratie met verlengd boekjaar?

Nee, dit is met de huidige versie van Visionplanner nog niet mogelijk.

Kan ik een jaarrekening maken voor een administratie met gebroken boekjaar?

Ja, dit is mogelijk met Visionplanner.