Juli 2014 - release notes

Volgen

Release 22 juli 2014

De afgelopen periode hebben wij met name veel tijd en energie gestoken in stabiliteit, verbeteren snelheid en gebruikerservaring. Er is veel 'onder de motorkap gesleuteld' om Visionplanner Cloud ook in de toekomst snel en prettig te laten functioneren. We zijn overgestapt naar een nieuwe technologie die veel beter is afgestemd op het gebruik van de applicatie met een telefoon en tablet. Bovendien zijn er sterke performance verbeteringen doorgevoerd onder meer voor benchmarkberekeningen.

De gebruiksvriendelijkheid en stijl is op veel punten verbeterd. Alles is ruimtelijker opgezet zodat gebruik met een telefoon en tablet gemakkelijker is. De sluiten knop is overal vervangen en verplaatst naar rechtsboven zodat deze niet onder aan het scherm weg kan vallen. De 'Help' knop is vervangen en verplaatst, zodat deze beter opvalt.

Importeren is verplaatst

De import gegevens zijn verplaatst en vind je nu boven in de balk. Je ziet nu direct wanneer er voor het laatst is geïmporteerd en het percentage dat gekoppeld is. Wanneer je daarop klikt kom je meteen in het koppelscherm.

In dit menu staat tevens de meest relevante informatie, namelijk de importbron(nen), de laatst uitgevoerde import en het percentage gekoppelde rekeningen.

Direct een proefabonnement aanmaken vanuit Exact Online

Exact Online heeft onlangs een nieuw app center gelanceerd. Het nieuwe app center van Exact biedt de mogelijkheid om gegevens uit Exact te gebruiken voor andere applicaties zoals Visionplanner. Je kunt nu direct vanuit de Exact applicatie een nieuw proefabonnement aanmaken. Alle gegevens zoals NAW worden automatisch overgezet. Ook het standaard rekening schema van Exact Online wordt overgenomen. Vanuit Exact ga je naar het app center en vervolgens naar de app Visionplanner. Daar klik je op de knop 'Probeer nu!'

Video voorbeeld

Overige zaken

De gegevens worden nu ook ververst wanneer een gebruiker met viewer rechten zich aanmeldt. Dit werkt alleen voor een online boekhoudpakket.

De e-mails worden nu opgemaakt in de stijl van Visionplanner Cloud.

Het formulier voor het afsluiten van een proefabonnement is vereenvoudigd.

Bugfixes:

• Import: Connector niet te downloaden bij de eerste import
  • Import: Verbeterde import NMBRS (Niet alle administraties konden worden ingelezen)
  • Instellingen: Kleiner/groter dan tekens(<, >) konden niet worden gebruikt in nieuwe kpi's en berekeningen.
  • Prognose: 100% afschrijving in derde periode werkte niet
  • Prognose: Bij te betalen/ te vorderden BTW was het niet mogelijk om een afloop met bedragen in te vullen
  • Benchmark: De berekening voor de benchmark duurde lang

Op de hoogte blijven?

Software is een continue proces van verbeteren en dit geldt natuurlijk ook voor Visionplanner Cloud. Onze programmeurs werken zo elke keer hard aan verbeteringen, dit communiceren wij via het nieuws gedeelte.

Wilt  de laatste functionaliteiten/bugfixes niet missen?  Volg dan een artikel om de laatste ontwikkelingen te kunnen volgen, of stuur een mailtje naar support@visionplanner.com.