April 2013 - Release Notes

Volgen

Zoom door tot grootboekniveau

Als ondernemer wil je sturen op hoofdzaken. Doen zich echter opvallende afwijkingen voor, dan wil je achterhalen waar deze vandaan komen.  In deze nieuwe versie van Visionplanner Cloud kun je eenvoudig schakelen tussen hoofdzaken en de onderliggende details.

Zo kun je nu per rubriek de saldi van gekoppelde grootboekrekeningen terugvinden door met je linkermuisknop te klikken op het cijfer waarover je meer wilt weten:

Deze functionaliteit is beschikbaar voor zowel de tabelweergaven als de grafieken.

Een simpelere rapportagestructuur

De feedback op de rapportagestructuur was duidelijk: 'Te veel keus en te complex. Het koppelen kost gewoon te veel tijd.'Daarom hebben we de structuur radicaal vereenvoudigd. Hiermee hopen wij het koppelscherm simpeler en overzichtelijker te maken. Het grote voordeel is dat je nu zelf rubrieken kunt aanmaken, mocht je er één missen.

Wij doen er alles aan om de drempel van het koppelen zo laag mogelijk te houden. Op dit gebied kun je ook in de nabije toekomst vergaande verbeteringen van ons verwachten.

Let op!

Door de vereenvoudiging van de rapportagestructuur zijn een aantal rubrieken komen te vervallen. Het kan dus zijn dat sommige grootboekrekeningen geen plek meer hebben in de structuur. Je dient deze grootboekrekeningen eenmalig opnieuw te koppelen, bijvoorbeeld door hiervoor zelf een rubriek aan te maken (zie onder).

Zet de rapportagestructuur naar eigen hand

Tot op heden moest je het doen met 'omzet 1' en andere door ons bepaalde benamingen van rubrieken. Die tijd is voorbij. Je kunt de rapportagestructuur nu naar hartenlust aanpassen. Dat zorgt voor een stuk meer duidelijkheid en herkenbaarheid van jouw managementinformatie.

Er zijn enkele handige trucs om rubrieken eenvoudig te hernoemen en/of aan te maken.

Nieuwe koppelingen met boekhoudsoftware

Vanaf april kun je ook vanuit de volgende boekhoudapplicaties je cijfers inlezen binnen Visionplanner Cloud:

• Snelstart
  • Exact Globe
  • Microsoft Navision
  • Unit4 Multivers

Prominentere plek voor vragen en ideeën

Het succes van onze applicatie hangt grotendeels af van de feedback van onze gebruikers. Daarom hebben we het geven van feedback en stellen van vragen een belangrijkere plek gegeven. Via de tab 'Vragen en ideeën  kun je eenvoudig vragen stellen of ideeën met ons delen. Dit is ook de plek waar je feedback kunt geven op het gebruik van de applicatie.

Kenniscentrum van Visionplanner Cloud

Kennis is er om te delen. Daarom hebben we het kenniscentrum voor Visionplanner Cloud opgezet:

U vindt hier:

• artikelen die je snel wegwijs maken in de software;
  • antwoorden op veelgestelde vragen;
  • tips en trucs voor het gebruik van Visionplanner Cloud;
  • ideeën voor nieuwe functionaliteit waarop je kunt stemmen.

Het kenniscentrum is er voor jou als gebruiker. We willen het to-the-point en relevant houden. Minder is meer.

Lees je een artikel en slaan wij daarmee volgens jou de plank mis? Laat het ons weten! Samen kunnen we het tot een plek maken waarin gebruikers echt geholpen worden om meer uit de software te halen. En dus, meer uit hun onderneming.