4. De planningsfase in het dossier

Volgen

Dit artikel gaat in op het aanmaken van een nieuw (samenstel) dossier.

Let op: Nog niet iedereen kan gebruik maken van dit onderdeel. Deze functionaliteit wordt gefaseerd gereleased.

Benodigdheden

• Een Samenstelabonnement op de betreffende administratie (mogelijk na contact met Visionplanner
  • Je bent medewerker van een kantoor of een gebruiker binnen Visionplanner met alle rechten.

Stap 1 Doorloop alle vragen

Tijdens de planningsfase doorloop je de vragen. Wanneer er zich geen bijzonderheden hebben voorgedaan kan je kiezen voor het standaard antwoord door op 'hier' te klikken in de lege regels. Door op de blauwe rondjes met de 'i' te klikken, kan je zien wat er van je verwacht wordt.

Wanneer de standaard teksten worden aangepast, wordt dit gelogd. Je kan een standaard tekst terughalen door op de ronde pijl rechtsboven de regel te klikken.

Je kan een bijlage toevoegen aan de vragen. Deze bijlage kan je ook terugvinden in het tabblad 'Taken en Bijlagen'. Een bijlage kan je per regel toevoegen door op de paperclip te klikken.

Stap 2 | Stel de correctiegrens in

Bij welke verschillen ga je corrigeren in de jaarrekening. Daar draait het om bij de correctiegrens. We hebben een slimme rekenhulp voor je toegevoegd. Middels deze rekenhulp kan je snel een correctie grens berekenen. Je kunt dit bedrag ook zelf weer overschrijven.

In de rekenhulp kan je zelf alle percentages aanpassen.

Stap 3 | Stel de relevantie in

Bij het onderdeel 'Posten zijn relevant indien groter dan' kies je zelf (eventueel d.m.v. de rekenhulp) een bedrag. Bedragen in de kolommenbalans die groter zijn dan dit bedrag worden vervolgens gekleurd. Hierdoor zie je in een oogopslag welke posten relevant zijn bij het bekijken van de kolommenbalans.

Stap 4 | Cijferbeoordeling

Vanuit de planningsfase doe je de cijferbeoordeling. Klik hiervoor op de knop 'Cijferbeoordeling'. In de kolommenbalans zijn de relevante velden oranje gekleurd en bovenin het scherm zie je de correctiegrens en de relevantie.

Vanuit de cijferbeoordeling kan je risico's en notities toevoegen. Deze notities worden verzameld onder het tabblad 'Bijlagen en notities'. De risico's dienen te worden afgewerkt alvorens en een rapport kan worden gegenereerd.

Risico's kunnen worden aangemaakt voor die posten waar extra werkzaamheden nodig zijn om de juiste verwerking in de jaarrekening te borgen.

Notities zien op directe afhandeling van posten die op basis van hun omvang relevant zijn (gearceerd), maar niet een risicopost zijn.

Voor een uitgebreide uitleg over de verschillen verwijzen we je graag naar de brochure risico gericht samenstellen van het NBA.

Stap 5 | Akkoord opdrachtverantwoordelijke

Wanneer alle regels in de acceptatiefase zijn gevuld, kan deze fase worden afgetekend door de opdrachtverantwoordelijke. Deze fase moet in een later stadium zijn afgetekend om door te kunnen met het dossier.

Tip: Het is handig om intern afspraken te maken over wie aftekent en de volgorde van aftekenen.