Periodes koppelen in het koppelscherm

Volgen

Het kan zijn dat je in jouw grootboekrekening gebruik van afwijkende periodes, zoals kwartalen. Om de juiste cijfers aan de juiste periodes te koppelen, is het belangrijk dat je de door jou gebruikte periodes overeenkomen met het systeem.

Volg het onderstaande stappenplan om je cijfers aan de juiste periodes te koppelen.

Benodigdheden

• Bewerk rechten
  • Een ingelezen administratie

Stap 1 | Ga naar het koppelscherm

Klik op  rechtsboven in je scherm. Kies voor 'Naar koppelscherm'.

Stap 2 | Periodes koppelen

Om periodes te koppelen met je in het koppelscherm op het driehoekje naast 'Grootboekrekeningen'. Er verschijnt nu een uitklapscherm waarin je kunt kiezen voor het koppelen van periodes.

Stap 3 | Koppel de periodes

Je ziet nu links de periodes uit je boekhoudpakket verschijnen. Om deze periodes de koppelen aan de juiste presentatie-periode, klik links op de periode uit jouw boekhoudpakket en rechts op de laatste maand van de periode die je wilt gebruiken. Dus wanneer je bijvoorbeeld werkt in kwartalen, klik je op de maand maart, juni, september en december. Klik nu op opslaan. Je  perioden zijn nu gekoppeld.