Periodes koppelen

Periodes koppelen in het koppelscherm

In jouw grootboekberekening kan je gebruik maken van afwijkende periodes, zoals kwartalen. Om de juiste cijfers aan de juiste periodes te koppelen, is het belangrijk dat je de door jou gebruikte periodes overeenkomen met het systeem.

Volg het onderstaande stappenplan om jouw cijfers aan de juiste periodes te koppelen.

Benodigdheden

• Bewerkrechten
  • Een ingelezen administratie

Stap 1 | Ga naar het koppelscherm

Klik op  rechtsboven in je scherm. Kies voor 'Naar koppelscherm'.

Stap 2 | Periodes koppelen

Klik op het driehoekje naast 'Grootboekrekeningen koppelen', en kies voor 'Periodes koppelen'.

Stap 3 | Koppel de periodes

Links staan de periodes uit jouw boekhoudpakket.
Klik links op de periode uit jouw boekhoudpakket en rechts op de laatste maand van de periode die je wilt gebruiken om de periode te koppelen.

Voorbeeld: Je werkt in kwartalen. Klik op de maanden maart, juni, september en december. Klik op 'Opslaan'. De periodes zijn nu gekoppeld.