Een sjabloon aanmaken

Volgen

Inleiding | Wat is een sjabloon en wat zijn de voordelen?

Een sjabloon is een model administratie waarmee je makkelijk en snel andere administraties kan aanmaken. In een sjabloon kan je een generieke inrichting gebruiken waardoor je niet elke administratie opnieuw hoeft aan te passen naar eigen wens. Als je een sjabloon aanpast zullen de administraties en bijbehorende presentaties die hieraan gekoppeld zijn ook veranderen.

LET OP!! Het sjabloon is vooral van toepassing als je meerdere administraties met vergelijkbare presentaties en grootboekschema's hebt in bijvoorbeeld dezelfde branche. Als je allerlei verschillende administraties qua koppelingen en kpi's hebt dan zul je minder profijt hebben van een sjabloon en kun je het beste deze administraties afzonderlijk van elkaar willen gebruiken zonder sjabloon.

Voordelen

• Je kan snel nieuwe administraties toevoegen omdat je de grootboek koppelingen kan overnemen.
  • Je kan snel de gekoppelde administraties aanpassen door het sjabloon aan te passen.
  • Je hoeft niet te betalen voor aanpassingen aan het sjabloon. Je kan hierdoor zonder extra kosten alle onderliggende administraties aanpassen. Alle benodigde functionaliteiten zijn kosteloos beschikbaar in het sjabloon.
  • Je kan wanneer je administraties hebt toegevoegd aan een sjabloon deze administraties met elkaar vergelijken. (Lees meer: Benchmarken)

De volgende onderdelen leg je vast in een sjabloon:

• De financiële indeling/structuur (het rekeningschema etc.)
  • De niet-financiële structuur (aanvullende cijfers etc.)
  • De mapping van je grootboekrekening schema aan de Visionplanner structuur
  • De (verschillende) presentaties
  • De benchmark (het vergelijken van bedrijven)
  • De KPI's en alerts
  • De benchmark deelnemers
  • De prognose instellingen
  • De presentaties

Wat je kan aanpassen in de volgers van het sjabloon:

• De mapping van je grootboekrekeningen
  • De instellingen van de prognose

Wat je niet kan aanpassen vanuit het sjabloon:

• Prognose instellingen. De prognose instellingen worden alleen bij het aanmaken van een presentatie overgenomen. De wijzigingen die daarna worden gedaan, worden niet meer meegenomen.

Wat heb je nodig?

• Om een sjabloon te kunnen maken, moet je Visionplanner partner zijn.
  • Om een sjabloon aan te kunnen maken dien je de rol van beheerder te hebben.

Stap 1 | Het startpunt

Ga vanuit de administratiemonitor naar "Beheer partner" rechtsboven in je scherm.

Let op: voor het beheer partner menu moet je de rol van beheerder hebben.

Klik in het Partner beheer menu op het tabblad sjablonen.

Stap 2 | Een sjabloon maken

Je kan een sjabloon aanmaken door op de link "Nieuw sjabloon toevoegen" te klikken.

Let op: hier zijn kosten aan verbonden!

Je komt nu in een scherm terecht waar je een boekhoudpakket en administratie moet kiezen die als  basis zullen dienen voor het sjabloon.

Wanneer je op Cijfers inlezen klikt, zullen je cijfers worden ingelezen en wordt je doorgestuurd naar een standaard presentatie.

Stap 3 | Controleer de koppelingen

Voor je verder gaat met het inrichten van je sjabloon presentatie moet je alle grootboekrekeningen koppelingen controleren. Het koppelen van de grootboekrekeningen in het sjabloon is eenmalig en zal dienen als basis voor de financiële structuur van de administraties die later worden aangesloten op het sjabloon. Meer lezen over het koppelen van grootboekrekeningen? Klik hier.

Let op: als er nieuwe administraties worden gekoppeld aan het sjabloon zullen de (nieuwe) ontbrekende grootboekrekeningen eerst moeten worden toegevoegd aan het sjabloon.

Stap 4 | Een sjabloon inrichten

In dit proces bepaal je ook de indeling/structuur van alle administraties die je later aan het sjabloon zal toevoegen. Als je een grafiek of tabel wilt toevoegen zal de tabel zichtbaar zijn in alle gekoppelde presentaties.

Let op: alle tabellen en grafieken die je in je sjabloon-presentatie zet, worden ook getoond in de administraties die gekoppeld zijn aan het sjabloon.

Meer informatie over het toevoegen en invullen van grafieken en tabellen vind je hier

Let op: je kan alleen nieuwe administraties koppelen aan het sjabloon. Bestaande administraties moeten opnieuw worden aangemaakt.