Exact Online

Volgen

Exact online kan eenvoudig aan Visionplanner gekoppeld worden. Om verbinding te leggen tussen beide pakketten gebruik je de zelfde inloggegevens als bij Exact online.

Let op: U kunt in Visionplanner geen data importeren wanneer u meekijkgebruiker bent in Exact online

Video voorbeeld

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

De verbinding tussen Visionplanner Cloud en Exact Online vastleggen.

Stap 1 | Selecteer de juiste gegevens

Kies als eerste Exact online als boekhoudsoftware pakket en klik op Verbinden met Exact.

Er verschijnt nu een venster van Exact waar je de Gebruikersnaam en het Wachtwoord dient in te vullen. Dit zijn dezelfde credentials die je gebruikt bij het inloggen in Exact online.

Stap 2 | De administraties
Na het invullen van je credentials, wordt je weer doorverwezen naar Visionplanner en worden nu de beschikbare administraties getoond.

De administraties waar de gebruiker rechten voor heeft zullen getoond worden.
Kies vervolgens één van de te selecteren administraties.

Stap 3 | Presentatie en koppelschema kiezen
Als een na laatste dient er een presentatie te worden gekozen waarop je de nieuwe presentatie wilt baseren. In het overzicht komen alle sjablonen en gedeelde configuraties te staan, maar ook de standaardpresentatie van Visionplanner is te selecteren.

In de standaard Visionplanner presentaties is het standaard rekeningschema van Exact Online reeds opgenomen. Alleen toegevoegde rekeningen dienen te worden gekoppeld.

Bevestig alles met Cijfers inlezen.

Extra instellingen

Nadat je de presentatie hebt aangemaakt kunnen er nog een aantal extra instellingen gedaan worden in Exact Online. Ga hier voor naar het menu en kies:

Instellingen | Import instellingen | Financieel: Exact Online

Boekjaar: Je kunt hier aangeven welke boekjaren relevant zijn om te presenteren. Reeds geïmporteerde boekjaren blijven bewaard, dus vaak is het voldoende om alleen het laatste boekjaar te kiezen. Dat is sneller dan steeds de hele historie te importeren.

Onverwerkte boekingen: Als je conceptboekingen niet wilt meenemen in de presentatie, kun je deze buiten beschouwing laten.

Mutaties tonen: Met de mogelijkheid Mutaties tonen kan er worden ingezoomd naar het boekstuknummer en naar het ingescande document als dat erachter hangt:

Als dat niet relevant is kun je dat hier uitschakelen, waardoor de import zal versnellen.

Kostenplaatsen: Hiermee worden de kostenplaatsen uit Exact Online overgenomen. Deze kostenplaatsen kunnen in de presentatie gebruikt worden om de exploitatierubrieken per kostenplaats te tonen.

Daarna kan je verder gaan met koppelen voor een volledige presentatie, zie ook stap 2 van onze handleiding snel starten.