Medewerkers

Hoe kan ik de rechten aanpassen van een gebruiker?

Je kan de rechten aanpassen van gebruikers van Visionplanner. In dit artikel lees je hoe dat werkt.

In deel 1 van dit artikel gaan we in op het aanpassen van de rechten voor gebruikers.

In deel 2 van dit artikel gaan we in op het aanpassen van de rechten voor medewerkers van Visionplannerpartner.

In deel 3 van dit artikel gaan we in op het aanpassen van de rechten voor alle medewerkers van de Visionplannerpartner voor een administratie.

Benodigdheden

• Als je de rechten van andere gebruikers/medewerkers wilt aanpassen, heb je zelf bewerk recht nodig. Als medewerker heb je de rol van beheerder nodig.

Deel 1 | aanpassen van de rechten voor gebruikers

Stap 1 | Ga naar de juiste presentatie

De rechten van een gebruiker bepaal je per presentatie. Ga daarom naar de presentatie waarvan je de gebruikersrechten aan wilt passen.

Stap 2 | Ga naar gebruikersmenu

Klik op  rechtsboven in je scherm. Kies vervolgens voor 'Klantenkaart'. In het instellingenmenu kies je voor het tabblad 'Gebruikers'.

Stap 3 | Pas de rechten aan

Klik op de gebruiker waarvan je de rechten wilt aanpassen. Pas de rechten aan van de gebruiker. Deze rechten gelden enkel voor de presentatie waar je de rechten aanpast. In het overzicht kan je zien wie er 'view' recht hebben en wie 'edit' recht hebben. Het oog voor de gebruiker geeft aan dat het een Viewer is.

Deel 2 | aanpassen van de rechten van medewerkers

Let op: om de rechten van medewerkers te kunnen aanpassen moet je de rol van beheerder hebben en gebruik maken van het partnerabonnement.

Stap 1 | Ga naar de administratiemonitor

Ga naar de administratiemonitor.

Stap 2 | Ga naar het Beheer partner menu

Klik op de knop 'Beheer partner' in de rechterbovenhoek van je monitor.

Stap 3 | Pas de rollen van de medewerkers aan

Ga naar het tabblad medewerkers. Klik op de medewerker waarvan je de rechten wilt aanpassen. Pas de rechten aan van de medewerker. Deze rechten gelden voor alle administraties die verbonden zijn aan de administratiemonitor met uitzondering van de niet opgenomen administraties.

Deel 3 | aanpassen van de rechten voor alle medewerkers

Stap 1 | Open de gebruikerslijst van de administratie

Ga naar de administratiemonitor.

Open de administratie waarvoor je alle medewerkers wel/geen toegang wilt geven.

Ga naar het tabblad 'Gebruikers'.

Stap 2 | Zet vinkje aan/uit om rechten toe te passen

Zet nu het vinkje bovenaan de pagina aan/uit afhankelijk van of je alle medewerkers van de partner toegang wilt geven tot deze administratie.

Als het vinkje wordt uitgezet, hebben alle partnermedewerkers geen toegang meer tot deze administratie, tenzij ze nog in de lijst van overige gebruikers met toegang staan.

Let op: er zal altijd 1 medewerker van de partner als overige gebruiker met bewerkrechten in de lijst moeten blijven staan. Deze partnermedewerker heeft dan nog wel toegang tot de administratie en kan de rechten aanpassen mocht dat nodig zijn.