Winst- en verliesrekening

Een prognose maken op basis van kostenplaatsen

Binnen Visionplanner kan je ook op kostenplaats niveau een prognose maken. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

Benodigdheden

Stap 1 | Open de module Prognose

Klik op  rechtsboven in het scherm. Kies voor 'Prognose'.

Stap 2 | Prognose per kostenplaats

Wanneer er voor bepaalde exploitatieposten nog geen kostenplaatsen zijn verwerkt in je begroting of prognose, kun je deze zelf toevoegen. Klik hiervoor op het driehoekje voor de rubriek waar je kostenplaatsen onder hangen, bijvoorbeeld omzet. Op de plekken waar nog geen kostenplaatsen zichtbaar zijn in de exploitatie, kun je zelf (alleen) bestaande kostenplaatsen toevoegen.

Let op: Als je geen kostenplaats kan toevoegen zijn er nog geen kostenplaatsen ingelezen of alle kostenplaatsen zijn al gebruikt bij de betreffende rubriek.

Stap 3 | Prognose per kostenplaats presenteren

Nu je een prognose hebt gemaakt op kostenplaats niveau kan je de prognose widgets specificeren op kostenplaats. Je kunt ervoor kiezen om één kostenplaats te presenteren, het totaal te presenteren of alle kostenplaatsen specificeren.

Meer lezen over het kostenplaatsen in widgets (grafieken en tabellen).