Aanvullende cijfers importeren (automatisch of handmatig)

Volgen

Jij kent je bedrijf natuurlijk het beste van iedereen. Om jouw presentatie zo compleet mogelijk te maken, bieden we de mogelijkheid om ‘aanvullende cijfers’ in te voeren. Hier kun je alle andere cijfers kwijt die van belang zijn voor jouw bedrijfsvoering. Denk hier bijvoorbeeld aan het aantal medewerkers, het vloeroppervlak van je bedrijf of specifieke gegevens. Je kunt de cijfers handmatig invoeren of via een automatische Excel-import uploaden.

Benodigdheden

• Het abonnement Adviespraktijk - Ultimate
  • Bewerkrecht
  • Een ingevuld Excel sjabloon (voor automatische import)

Uploaden

Stap 1 | Automatisch uploaden | Importinstellingen

Wanneer je je cijfers automatisch wilt uploaden, moet je de 'Importinstellingen' veranderen. Klik op  rechtsboven in het scherm. Kies vervolgens 'Instellingen'. Klik op het tabblad 'Importinstellingen'.

Stap 2 | Automatisch uploaden | Importeer het Excel sjabloon

Aan de rechterzijde van het scherm verschijnt nu de mogelijkheid om de aanvullende cijfers te importeren. Kies hierbij voor het bestand dat jij wilt uploaden (het Excel-sjabloon). Wanneer je klikt op ‘opslaan’ worden de nieuwe gegevens opgeslagen.

Download hier het Excel sjabloon voor aanvullende cijfers.

Let op: wanneer je geen gebruik maakt van een Windows besturingssysteem kan het Excelbestand niet worden geüpload via deVisionplanner Connector. Dit programma kan het Excelbestand op jouw computer lezen, en automatische updates doorvoeren. Wil je toch automatisch je aanvullende cijfers uploaden, upload dan eenmalig de excel-sheet via een andere (Windows) computer.

Let op: Wanneer je je cijfers opnieuw inleest van een Excel sheet is het van belang dat je ook de gegevens van de vorige import meeneemt. Alle cellen worden overschreven. Wanneer je niets invult in de nieuwe sheet terwijl in de oude sheet data in dat veld stond. Dan wordt deze data overschreven.

Stap 3 | Automatisch uploaden | Koppel de geïmporteerde data

Nadat je de cijfers middels het excel sjabloon hebt geüpload dien je de cijfers te koppelen aan de juiste rubrieken. Lees hier hoe dat werkt.

Invoeren & Presenteren

Stap 1 | Handmatig invoeren | Naar de aanvullende cijfers

Om handmatig aanvullende cijfers in te voeren, klik je op  aan de rechtsboven zijde van het scherm. Als de module 'Aanvullende cijfers' aan staat, zie je in het uitklapscherm de 'Aanvullende cijfers'.

Stap 2 | Handmatig invoeren | Cijfers invoeren

Via de knop ‘Rubriek toevoegen’ kun je extra categorie genereren voor je eigen specifieke cijfers. Selecteer het onderdeel waar de rubriek onder valt, en geef de nieuwe rubriek een naam. Je kunt nu kiezen uit een waarde of een groep. Dit betekent dat je een subgroep kunt aanmaken, en deze subgroep ook nog verder kunt uitsplitsen (waarden). Wanneer je gebruik maakt van decimalen, voeg je dat ook hier in.

Nieuwe aanpassingen voer je in door op  te klikken aan de rechterkant van de betreffende rubriek. Let er overigens wel op dat je het juiste boekjaar selecteert voordat je hiermee aan de slag gaat.

Wanneer je het jaar totaal invult, wordt het aantal door de applicatie evenredig verdeeld over het jaar.

Stap 3 | De aanvullende cijfers presenteren

Wanneer je de cijfers eenmaal hebt ingevoerd, kun je deze gegevens eenvoudig presenteren in een grafiek (widget) of tabel.