Yuki

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

Voorbereiding
Voordat uit Yuki kan worden geïmporteerd, moet in Yuki worden ingesteld dat de administratie via webservices mag worden uitgelezen. Hiervoor maakt Yuki een toegangscode aan, die in Visionplanner Cloud moet worden ingevoerd. Deze toegangscode ziet er bijvoorbeeld zo uit:
54b72bbd-78f0-4198-90c1-68421ce1fb29

Hoe krijg je deze code?

Stap 1
Log in bij Yuki en kies in het home-scherm voor Mijn domein, of als je al in de boekhouding zit kies dan voor mijn domein links in het menu.

Home scherm, met Mijn domein rechtsboven

Vanuit de boekhouding met linksboven Mijn domein

Stap 2
Kies in het domein de gewenste administratie welke ingelezen dient te worden in Visionplanner Cloud, na selectie verschijnt links de menuoptie Bewerken | Webservices

Selecteer de optie Webservices

Stap 3
In het scherm van Webservices kan de toegangscode worden gekopieerd welke nodig is voor Visionplanner Cloud.

Als hier al een toegangscode staat, kun je deze gebruiken.
Anders kun je een nieuwe toegangscode maken. Je hebt 2 keuzes:
•één code voor alle administraties in dit domein
(je kiest dan in Visionplanner Cloud de gewenste administratie)
•een afzonderlijke code, alleen voor deze administraties
Importeren in Visionplanner Cloud
Als je voor het eerst gaat importeren in een nieuwe administratie, kies dan in het scherm "Mijn presentatie" bij deBoekhoudsoftware de optie Yuki

Plak de toegangscode van de webservice in Visionplanner Cloud.
Klik op de knop Administraties ophalen . Aan de hand of er een toegangscode is aangemaakt in Yuki voor meerdere administraties of een enkele administratie zullen de beschikbare administraties worden getoond.

als je een toegangscode hebt gebruikt voor alle administraties in je domein, kies dan bij Administratie de gewenste administratie.
Als je een toegangscode voor 1 administratie hebt gebruikt, staat deze al voorgeselecteerd en zijn andere administraties hier niet beschikbaar.

Klik op "Cijfers inlezen". Visionplanner Cloud zal automatisch alle cijfers inlezen, inclusief 2 boekjaren historie.

Daarna kan je eventueel verder gaan  met koppelen, zie ook stap 2 van onze handleiding snel starten.