Unit4 Multivers (Online/lokaal)

Volgen

Visionplanner kent de mogelijkheid om cijfers in te lezen vanuit Multivers Unit4. Dit kan zowel voor een lokale installatie als voor Mulitvers Online.

Cijfers inlezen vanuit Multivers

Als je de lokale versie van Multivers gebruikt kun je Stap 1 overslaan en verder met Stap 2.

Stap 1 UNIT4 ODBC toestaan

LET OP: Voor de online versie moet de Unit4 Multivers online ODBC driver geïnstalleerd zijn op uw computer.

Deze is ook te downloaden vanaf https://selfservice.unit4.nl/. Bij het product Auditor is deze daar bij de downloads beschikbaar. Voor de installatie zullen waarschijnlijk beheersrechten op de computer nodig zijn.

Video voorbeeld

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

Om cijfers uit Unit4 Multivers te mogen inlezen dien je eenmalig de optie om verbinding te mogen maken aan te zetten. Log hiervoor in op jouw Multivers online omgeving, en kies daarvoor voor de optie UNIT4 ODBC toestaan:

Er zal een programma worden gestart waarbij je goedkeurt om verbinding te maken via ODBC:

Zorg ervoor dat het vinkje aan staat bij ODBC verbinding toestaan.

Stap 2 Selecteer de juiste gegevens

Kies bij de Software voor Unit4 Multivers (Online/lokaal), daarna dient er een presentatie te worden gekozen. Bij Presentaties baseren op komen alle presentaties van Visionplanner te staan en jouw zelf gemaakte sjablonen.

Vervolg met Cijfers inlezen.

Stap 3 Connector downloaden

Na de keuze voor cijfers inlezen is gegeven komt er een scherm na voren met een programma (Visionplanner Connector) waarmee lokale cijfers naar Visionplanner in de cloud kunnen worden geschreven.

Download de Visionplanner Connector en start de connector op. Let op je browser of virusscanner kan een waarschuwing geven. Je dient hier jouw toestemming te geven om de connector uit te voeren.

Stap 4 Visionplanner Connector instellen

Bij Multivers Online geef je jouw inlog gegevens in (waarmee jij je aanmeld bij Multivers Online). Ook moet eventueel het ODBC wachtwoord ingevuld worden. Standaard is dit wachtwoord odbc, maar er bestaat een mogelijkheid om dit binnen Multivers Online aan te passen.

Bij Lokale Multivers installatie dient de gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld te worden om toegang te krijgen tot de database. Standaard is dit:

Gebruikersnaam: odbc

Wachtwoord: odbc

Mochten de standaard instellingen niet werken neem dan contact op met je systeembeheerder deze weet wat hier in te geven!

Administratie:

Hier wordt de lijst met administraties weergegeven waar de gebruiker toegang toe heeft.

Boekjaar:

Selecteer hier de gewenste boekjaren die je wil importeren. Als eenmaal geïmporteerde gegevens niet meer veranderen omdat het boekjaar is afgesloten, kun je hier alleen de niet-afgesloten boekjaren kiezen, zodat de import sneller zal zijn.

Kostenplaats gebruiken:

Hiermee worden de kostenplaatsen uit Multivers overgenomen. Deze kostenplaatsen kunnen in de presentatie gebruikt worden om de exploitatierubrieken per kostenplaats te tonen.

Stap 4 Koppelen van rubrieken

Nu de administratie van Unit4 Mulitvers is ingelezen kan er gekoppeld worden, zie ook stap 2 van handleiding snel starten.