Twinfield

Volgen

Twinfield online kan eenvoudig aan Visionplanner gekoppeld worden. Om verbinding te leggen tussen beide pakketten gebruik je dezelfde inloggegevens als bij Twinfield.

Video voorbeeld

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

De verbinding tussen Visionplanner Cloud en Twinfield vastleggen.

Stap 1 | Selecteer de juiste gegevens

Kies als eerste Twinfield als boekhoudsofware pakket gevolgd door de Gebruikersnaam, het Wachtwoord en de Omgeving.

De Gebruiker, het Wachtwoord en de Omgeving zijn de zelfde credentials als je gebruikt bij het inloggen van Twinfield.

Stap 2 | De administraties

Na het invullen van je credentials haal je de administraties op, door op de knop  "administraties ophalen" achter Omgeving te klikken. De administraties worden ook opgehaald op het moment dat het invulveld wordt verlaten met Tab of Enter.

De administraties waarvoor de gebruiker de juiste rechten heeft zullen getoond worden. Hier dien je dan ook te kiezen voor het 'regime'.

LET OP! Dit regime moet hetzelfde zijn als wat er in Twinfield ingevoerd is.
Stap 3 | Presentatie en kiezen

Als laatste dient er een presentatie te worden gekozen. Je kunt hier kiezen uit de standaard Visionplanner presentaties en jouw zelf gemaakte presentaties

Tip!: Wanneer je in Twinfield gebruik maakt van een standaard koppelschema worden de meest gangbare koppelingen tussen de rubrieken van Twinfield en Visionplanner Cloud al voor je gelegd. Wil je zelf eenvoudig alle rubrieken vanuit Twinfield koppelen met Visionplanner Cloud, dan kies je in Twinfield voor Niet automatisch koppelen.

Bevestig alles met Cijfers inlezen.

Daarna kan je verder gaan met koppelen, zie ook stap 2 van onze handleiding snel starten.

Extra instellingen

Nadat je de presentatie hebt aangemaakt kunnen er nog een aantal extra instellingen gedaan worden in Twinfield. Ga hier voor naar het menu en kies:

Instellingen | Import instellingen | Financieel: Twinfield

Boekjaar: Je kunt hier aangeven welke boekjaren relevant zijn om te presenteren. Reeds geïmporteerde boekjaren blijven bewaard, dus vaak is het voldoende om alleen het laatste boekjaar te kiezen. Dat is sneller dan steeds de hele historie te importeren.

Document bron: Als gebruik gemaakt wordt van scan-en-herken software kun je vanuit Visionplanner inzoomen tot het ingescande document. Bij de bron kun je kiezen waar het document vandaan komt. De benodigde instellingen voor Twinfield zijn per bron verschillend. Lees meer voor Basecone of Newviews.

Status: Als je conceptboekingen niet wilt meenemen in de presentatie, kun je deze buiten beschouwing laten.

Mutaties tonen: Vanuit Visionplanner kun je inzoomen tot op mutatieniveau in Twinfield. Als dat niet relevant is kun je dat hier uitschakelen, waardoor de import zal versnellen.

Kostenplaatsen: Hiermee worden de kostenplaatsen uit Twinfield overgenomen. Deze kostenplaatsen kunnen in de presentatie gebruikt worden om de exploitatierubrieken per kostenplaats te tonen.

Cijfers worden niet (juist) inlezen?:
Worden je cijfers niet (juist) in Visionplanner ingelezen. Een veelvoorkomend issue bij de Twinfield-import zijn de koppelingen van de periodes. In onderstaand artikel lees je hier meer over en wordt uitgelegd hoe je dit kunt oplossen: Import vanuit Twinfield - Periode 55 & 56