Excel

Volgen

Visionplanner Cloud kent de mogelijkheid om cijfers via Excel te importeren. Is er voor jouw softwarepakket geen Visionplanner Cloud Connector? Dan is importeren met behulp van het Excel-sjabloon  voor jou de oplossing! (of gebruik een auditfile)

Video voorbeeld

Klik hier om de video te bekijken als je alleen een zwart beeld krijgt te zien!

Voorbereiding

Download het Excel-sjabloon hier, en vul daar de cijfers in die je wilt inlezen.

De voorwaarde voor het invullen:
Er moet een administratienaam ingevuld worden. Deze wordt later als organisatienaam gebruikt.

Periode en jaar moeten altijd op deze regels (regel 4 en 5) blijven staan. Als je een andere jaar wilt inlezen geef je dat in regel 4 aan. De regel die eronder staat bepaalt dan de periode. Als er niets is ingevuld boven een periode wordt het laatste ingegeven jaar gebruikt.

De balanswaarden dienen als stand te worden ingegeven. Daarbij wordt een balanswaarde alleen opgenomen als er een grootboekrekeningnummer als omschrijving bij staat. De periode nul staat voor de beginbalans. Alle creditbedragen dienen negatief (-) te worden ingevuld.

De winst & Verlies-waarden moeten enkelvoudig als mutaties worden ingegeven. Daarbij wordt een rekening van de winst en verliesrekening alleen opgenomen als er een grootboekrekeningnummer en een omschrijving bij staat. Alle creditbedragen, zoals de omzet, dienen negatief (-) te worden ingevuld.

Optioneel is het mogelijk om voor de winst-en-verlies rekening ook kostenplaatsen in te vullen. Deze worden dan automatisch overgenomen naar Visionplanner.

Als je meer regels wilt kan je regels invoegen. Als je meerdere jaren wilt inlezen kan je de kolommen kopiëren en plakken en dan het jaartal veranderen.

De beveiliging mag uitgezet worden.

Zorg ervoor dat er geen lege regels tussen de verschillende rubrieken staan.

Het importeren van het Excel-sjabloon in Visionplanner Cloud

Stap 1 | Selecteer de juiste gegevens
Kies bij de Boekhoudsoftware voor het Excel sjabloon en en kies een presentatie. Bij presentaties is er de keuze uit standaardsjablonen van Visionplanner en evt. jouw eigen sjablonen.

Daarna kies je voor cijfers inlezen.

Stap 2 | Connector downloaden
Visionplanner Cloud gebruikt een programma om jouw cijfers in te lezen.

Download deze Visionplanner Cloud Connector en start de connector op.
Let op: je browser of virusscanner kan een waarschuwing weergeven. Je dient toestemming te geven om de connector te starten.

Stap 3 | Boekhoudbestand selecteren
Als je de connector opent geef je de locatie van jouw boekhoudbestand op zodat die kan worden geïmporteerd naar Visionplanner Cloud.

Door op de knop achter het invoerveld te klikken kan je via de verkenner naar de locatie van het excel sjabloon navigeren. Lees dit bestand in bij Visionplanner door op Importeren te klikken

Kostenplaats gebruiken
Als er ook kostenplaatsen zijn ingevuld voor de winst-en-verliesrekening kan hier het vinkje aangezet worden om te importeren

Daarna leest Visionplanner de rubrieken en periode in

Stap 4 | Koppelen
Nu is de structuur van het Excel sjabloon ingelezen en kan er gekoppeld worden. Zie ook stap 2 van handleiding snel starten.

LET OP! Om van deze import gebruik te kunnen maken, moet frame-work 4.0 op uw computer geinstalleerd zijn. Dit kan hier via de Microsoft-website worden gedownload.