AFAS Profit

Video voorbeeld

Voorbereiding - Uitleesbaar maken van AFAS profit
Voordat uit AFAS Profit kan worden geïmporteerd, moet in AFAS Profit worden ingesteld dat de omgeving mag worden uitgelezen. Hiervoor maakt AFAS Profit gebruik van de GetConnector. Welke connectoren dit zijn vind je hieronder.

De standaard AFAS connectoren die Visionplanner gebruikt, gelden voor zowel Afas Profit als Afas Online. Als één of meerdere connectoren ontbreken in de Profit omgeving kun je die hier downloaden en importeren in Profit.
Stap 1 | Ga naar de Autorisatietool
Klik in de omgeving welke je wilt uitlezen voor Algemeen en kies in het menu Beheer voor Autorisatietool.

Omgeving scherm,                       Het Beheer menu met de autorisatietool
  met Algemeen linksboven

Stap 2 | Open de eigenschappen van de gewenste gebruiker

Kies de Gebruiker waarmee je bij Visionplanner Cloud wilt inloggen. Open de eigenschappen van de gewenste Gebruiker door hier dubbel op te klikken.
Ga naar het tabblad Applicaties en vink daar de Connector aan bij de opties.
Zie je de optie connector niet, neem dan contact op met AFAS.

Stap 3 | Opslaan van de wijzigingen
Sluit alle schermen en kies er dan voor om de omgeving opnieuw te openen.

Importeren in Visionplanner Cloud
Nu je in Afas de gegevens en connector op de juiste wijze hebt ingesteld, kun je de gegevens gaan importeren in Visionplanner. Om verbinding te leggen tussen beide pakketten gebruik je de zelfde inloggegevens als die je voor AFAS Profit gebruikt. Dus de gebruiker voor welke je de connector hebt geactiveerd met het bijpassende wachtwoord.

Stap 1 | Kies je boekhoudpakket
Als je voor het eerst gaat importeren in een nieuwe administratie, kies dan in het scherm "Mijn presentatie" bij de Boekhoudsoftware de optie AFAS Profit. Selecteer daarna een (eigen) presentatie en ga verder door te kiezen voor "Cijfers inlezen"

Stap 2 | Connector downloaden
Na het kiezen voor inlezen van de cijfers verschijnt er een scherm (zie bovenstaand) met een link naar het import-programma (Visionplanner Cloud Connector) waarmee lokale cijfers worden geüpload naar Visionplanner Cloud. Download de connector en start deze op.

Let op: je browser of virusscanner kan een waarschuwing geven. Deze kun je negeren.

Stap 3 | Visionplanner Cloud Connector instellen
Vul je gegevens in zoals deze bekend zijn bij Afas Profit.
Klik daarna op de knop Administraties ophalen . Alle beschikbare administraties waar de connector aan staat, zullen worden getoond. Kies eventueel nog aangepaste boekjaren om in te lezen en kies voor Importeren.

Foutmelding
Mochten in Visionplanner de cijfers van Afas niet binnen komen, controleer dan even of er misschien iets fout is in AFAS. Dit kun je doen door de connector te testen. Hoe dit werkt staat in de onderstaande stappen beschreven.

Stap 1. Open AFAS

Stap 2. Kies voor de Getconnector

Stap 3. Zoek een connector die VP gebruikt zoals Caseware_periodesaldi

Stap 4. Voer deze uit via de rechter-muisknop en dan uitvoeren.

Als dit goed gaat, neem dan contact op met Visionplanner. Als dit mis gaat of niet werkt dan zul je de fout in Afas moeten zoeken.

Daarna kan je verder gaan met koppelen voor een volledige presentatie, zie ook stap 2 van onze handleiding snel starten.