Het instellingen menu

Volgen

In dit artikel bespreken we de structuur van het instellingenmenu. Het instellingenmenu vind je door in je presentatie op  te klikken in de rechterbovenhoek.

Om ervoor te zorgen dat Visionplanner helemaal is ingericht op de administratie, is het belangrijk om alle instellingen goed te controleren. Onder instellingen kun je bijvoorbeeld je persoonlijke KPI’s invoeren of aanmaken, de naam van je administratie veranderen, signalen en alerts instellen of aanpassen en de importinstellingen van je programma’s verfijnen.

Hieronder zullen we alle tabbladen van het instellingen menu bespreken:

Administratie

KPI’s en berekeningen

Signalen en alerts

Importinstellingen

Abonnement

Presentatie

Tabbladen

Administratie

Vul hier de naam van de administratie/het bedrijf in. Op deze pagina wordt ook aangegeven of de administratie onderdeel bent van een gedeelde configuratie. Een gedeelde configuratie is nodig als verschillende administraties samen geconsolideerd zijn. In dat geval is het belangrijk dat de administraties eenzelfde structuur hebben, zodat ze eenvoudig naast elkaar gezet kunnen worden. Daarnaast kan je hier ook zien of de administratie onderdeel is van een sjabloon. Hier kan je ook van een bestaande presentatie een sjabloon maken. Tot slot vind je op deze pagina de audittrail. De audittrail biedt je de mogelijkheid om terug te kijken welke acties er zijn ondernomen binnen de administratie.

KPI’s en berekeningen

Met deze slimme applicatie kun je de cijfers die jij belangrijk vindt in de administratie in de presentatie gebruiken. We noemen deze belangrijke gegevens ook wel KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren). Wanneer je deze gegevens helder hebt, weet je in één oogopslag hoe het gaat met de administratie. Klik hier voor meer informatie over KPI's en het gebruik ervan.

Signalen en alerts

Als ondernemer wil je natuurlijk zo dicht mogelijk op je resultaten zitten. Door het instellen van signalen en alerts, word je direct geïnformeerd bij opvallende veranderingen binnen je bedrijfsresultaten. Klik hier voor meer informatie over signalen en alerts en het gebruik ervan.

Importinstellingen

Een succesvolle import van je boekhoudsysteem, kan alleen met de juiste importinstellingen. Onder dit kopje kun je per boekhoudsysteem de importinstellingen aanpassen of bijwerken. Maak je in je presentatie ook gebruik van personeelsgegevens of aanvullende cijfers? Zorg dan dat de importgegevens goed zijn aangepast aan de huidige situatie. Als je kiest voor het automatisch importeren van de bronnen, kies je zelf wanneer het systeem je instellingen moet updaten. Dit gebeurt op basis van je cijfers. Kies hierbij uit een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse update.

Meer informtie over het importeren van boekhoudpakketten

Meer informatie over het importeren van aanvullende cijfers

Meer informatie over het importeren van personeelscijfers

Abonnement

Partnermedewerkers hebben in dit tabblad een snel en eenvoudig overzicht van de abonnementsgegevens van de administratie. Activeer de abonnementen die je nodig hebt voor deze administratie en pas het abonnement (maandelijks) aan op jouw eigen behoefte. Zo betaal je altijd alleen voor de dingen die je écht nodig hebt. Klik hier voor meer informatie over de abonnementen.

Presentatie

De instellingen van je presentatie zijn eenvoudig te wijzigen. Klik op Opties > Instellingen > presentatie. Je komt nu in het instellingenscherm. Vul bij ‘naam’ de naam in die jij aan je presentatie wilt geven. Wanneer je de presentatie deelt, kun je hier invullen tot welke periode jij aan de deelnemers van je presentatie wilt laten zien. Je kunt hierbij kiezen tot een jaar vanaf heden.

Tabbladen
Onder het kopje tabbladen kan je de namen van de tabbladen aanpassen, de volgorde veranderen en nieuwe tabbladen toevoegen.