Core - Beheer partner
  1. Support
  2. Core - Beheer partner

Het instellingenmenu

In dit artikel bespreken we de structuur van het instellingenmenu. Het instellingenmenu vindt je door op het hamburgermenu te klikken en te kiezen voor instellingen.

Om ervoor te zorgen dat Visionplanner helemaal is ingericht op de administratie, is het belangrijk om alle instellingen goed te controleren. Onder instellingen kun je bijvoorbeeld je persoonlijke KPI’s invoeren of aanmaken, de naam van je administratie veranderen, signalen en alerts instellen of aanpassen en de importinstellingen van je programma’s verfijnen.

Hieronder bespreken we alle tabbladen van het instellingenmenu:

Administratie

KPI’s en berekeningen

Kolomdefinities

Signalen en alerts

Administratie

Vul hier de naam van de administratie/het bedrijf in. Op deze pagina wordt ook aangegeven of de administratie onderdeel bent van een gedeelde configuratie. Een gedeelde configuratie is nodig als verschillende administraties samen geconsolideerd zijn. In dat geval is het belangrijk dat de administraties eenzelfde structuur hebben, zodat ze eenvoudig naast elkaar gezet kunnen worden. Daarnaast kan je hier ook zien of de administratie onderdeel is van een sjabloon. Hier kan je ook van een bestaande presentatie een sjabloon maken. Tot slot vind je op deze pagina de audittrail. De audittrail biedt je de mogelijkheid om terug te kijken welke acties er zijn ondernomen binnen de administratie.

KPI’s en berekeningen

Met deze slimme applicatie kun je de cijfers die jij belangrijk vindt in de administratie in de presentatie gebruiken. We noemen deze belangrijke gegevens ook wel KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren). Wanneer je deze gegevens helder hebt, weet je in één oogopslag hoe het gaat met de administratie. Klik hier voor meer informatie over KPI's en het gebruik ervan. Deze optie is beschikbaar binnen een sjabloon of losgekoppelde administratie.

Kolomdefinities

In een sjabloon kun je zelf kolomdefinities aanmaken. Deze kan je gebruiken in widgets en KPI's. Hier vindt je meer informatie over het maken van kolomdefinities. Deze optie is alleen beschikbaar binnen een sjabloon.

Signalen en alerts

Als ondernemer wil je natuurlijk zo dicht mogelijk op je resultaten zitten. Door het instellen van signalen en alerts, wordt je direct geïnformeerd bij opvallende veranderingen binnen je bedrijfsresultaten. Klik hier voor meer informatie over signalen en alerts en het gebruik ervan.

Abonnement

Partnermedewerkers hebben in dit tabblad een snel en eenvoudig overzicht van de abonnementsgegevens van de administratie. Activeer de abonnementen die je nodig hebt voor deze administratie en pas het abonnement aan op jouw eigen behoefte. Zo betaal je alleen voor wat je écht nodig hebt. Klik hier voor meer informatie over de abonnementen.