Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI's) maken en presenteren

Volgen

Met deze slimme functie kun je de cijfers die jij belangrijk vindt in jouw bedrijf gebruiken in de presentaties. We noemen deze belangrijke gegevens ook wel KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren). Wanneer je deze gegevens helder hebt, weet je in één oogopslag hoe het gaat met jouw bedrijf.

Stap 1 | Waar instellen?

Ga naar het instellingen menu door op het "Opties" menu te klikken . Kies in het instellingen menu voor KPI's en berekeningen.

Stap 2 | Kies de juiste categorie

Kies een bestaande categorie waar je een KPI uit wil opbouwen of kies voor het toevoegen van een nieuwe KPI. Je kan je KPI verder specificeren door de blauwe driehoekjes uit te klappen

Stap 3 | Specificeer de formule

Wanneer het voor jou helder is welke categorie je wil gebruiken kan je de formule verder definiëren. Je kan hier zelf je eigen formules maken.

Tip: Controleer eerst de berekening

Stap 4 | Verwerken in een grafiek of tabel

Wanneer je je eigen KPI's hebt gedefinieerd, kan je deze verwerken in je grafieken en tabellen. Meer informatie over het verwerken van cijfers in tabellen en grafieken vind je hier.

Lees meer:

Meer informatie over KPI's