Naslagwerk Training Samenstellen

Volgen

Samenvatting van het ‘Nieuwe Samenstellen’

Tijdens de training is uitgelegd wat het verschil is tussen het oude en nieuwe samenstellen. We hebben de principes nog eens voor je op een rijtje gezet zodat je dit nog een keer rustig terug kunt lezen.

Gedurende het jaar gebruik je de tussentijdse rapportages om cijfers te controleren en bevindingen vast te leggen. Zo presenteer je niet alleen telkens correcte en relevante informatie, maar doe je alvast het werk voor de jaarrekening!

In Visionplanner hebben we aan het einde van het boekjaar al een uitgewerkte kolommenbalans. Daarom kiezen we bij het samenstellen voor de risicogerichte aanpak.

Omdat de klant op ieder moment al inzicht heeft in de cijfers van de onderneming kunnen we bij het opstellen van de jaarrekening uitgaan van de minimale inrichtingseisen. De jaarrekening verandert daarmee in een verplicht verantwoordingsdocument. Het opstellen van de jaarrekening moet daarom zo efficiënt mogelijk gebeuren.

Naslagwerk

Tijdens de training Samenstellen komen diverse onderwerpen aan bod. Om alles nog eens rustig na te lezen hebben we de belangrijkste help-artikelen en instructievideo’s voor je op een rijtje gezet.

Algemeen / Kantoorbeheer

- Video over de administratiemonitor

- Artikel over medewerkers

- Video over labels

- Artikel over sjablonen

Administratie aanmaken

- Artikel over administratie aanmaken

- Artikel over gekoppelde pakketten

- Video over koppelen grootboekrekeningen

Brugstaat en VJP’s

- Artikel over de brugstaat en VJP’s

Jaarrekening presentatie

- Artikel over de ‘Jaarrekening presentatie’

Cliëntdossier en administratiedossier

- Artikel cliëntdossier en administratiedossier

Samenstellen

- Artikel jaarrekening dossier aanmaken

- Artikel klant toevoegen aan dossier

- Artikel acceptatiefase in dossier

- Artikel planningsfase in dossier

- Artikel risicofase in dossier

- Artikel rapportagefase in dossier

- Video fiscale export

Tips & Tricks

- Video winstverdeling EZ / VOF

- Artikel verschillende vormen van rapportages

Screenshot_2019-02-11_at_14.46.07.pngDe cursus is in het kader van PE-registratie voor het NBA geschikt voor de volgende doelgroepen: externe accountants, MKB-accountants, intern accountants, accountants in business, andere financieel professionals.

De PE-punten worden verstrekt door Visionplanner B.V.. Visionplanner is een door de NBA erkende PE-instelling. Zo kunt u voor de cursussen PE-punten noteren in de categorie ‘gecertificeerd’