Visionplanner Product Roadmap

Volgen

laatst bijgewerkt: 4 juli 2018

Wat mag je de komende tijd van Visionplanner verwachten?

Visionplanner werkt aan een complete rapportgenerator want we vinden het belangrijk dat je als kantoor voor al je samenstelopdrachten gebruik kunt maken van Visionplanner. Voor de ene klant zul je de jaarrekening met een online dashboard bespreken, voor een andere klant maak je nog een uitgebreide jaarrekening in PDF.

Ook het proces dat daaraan vooraf gaat wil je goed geregeld hebben. Visionplanner gaat je daarom helpen bij het periodiek uitwerken van de kolommenbalans zodat je in het jaar kunt werken aan het jaar.

Je hele samenstelstraat in één cloudapplicatie!

Zo krijg je een efficiënt proces, meer overzicht en minder kans op fouten.

Dit zijn onze speerpunten:

• Uitbreiding van het Financieel Verslag (pdf)
  • Administratiedossier
  • Verdere optimalisatie van het samenstelproces
  • API aanvullende cijfers
  • 13 periodes
  • Meer widget-instellingen

Op deze manier faciliteert Visionplanner een vloeiend proces voor alle dienstverlening aan je samenstelklanten, van eerste aanmaak tot aan de jaarlijkse deponering van de jaarrekening:

Uitbreiding financieel verslag

De afgelopen tijd heeft Visionplanner al een behoorlijk aantal uitbreidingen gedaan op het financieel verslag.

• Eigen layout instellingen
  • Splitsing van grondslagen naar afzonderlijke tekstblokken die automatisch getoond of verborgen worden.
  • Splitsing van algemene toelichtingen zodat je deze eenvoudig aan of uit kunt zetten.
  • De verklaringengenerator om op eenvoudige wijze de samenstellingsverklaring toe te voegen aan het financieel verslag (waarbij bepaalde delen van de tekst read-only worden zodat ze niet per ongeluk kunnen worden gewijzigd).
  • Een “CONCEPT” watermerk zolang het rapport niet door de accountant is geaccordeerd.

De komende tijd werken we aan de volgende uitbreidingen:

• Uitgebreide toelichting op de balans en winst- en verliesrekening met specificaties per post en bijbehorende tekstuele toelichting.
  • Fiscale positie BV
  • Fiscale positie Eenmanszaak / VOF
  • Verloopoverzichten voor de toelichting op de balans
  • Toelichtingen van leningen (rentepercentage, looptijd, zekerheden etc.)

Administratiedossier

Je wilt voor iedere administratie een goed uitgewerkte kolommenbalans. Soms maar 1x per jaar, als je gaat samenstellen, maar voor andere klanten iedere maand. Dan kun je immers gevalideerde tussentijdse cijfers leveren.

Met Visionplanner gebruik je checklists om gestructureerd en efficiënt te werken aan een samenstelwaardige kolommenbalans. Alle checklists (en evt. daarbij aangemaakte notities en bijlagen) worden in het administratief dossier opgeslagen bij de juiste periode.

Tegelijk met de checklists bouwen we ook een nieuw scherm waar je periodiek de cijferbeoordeling kunt uitvoeren.

Als je in de checklist bezig bent, wordt automatisch de bijbehorende post in de cijferbeoordeling getoond.

Visionplanner levert een aantal standaard checklists die je zo kunt gebruiken. Als je liever eigen maatwerk wilt, kun je ook zelf checklists maken.

Na de checklists zullen we ook starten met automatische controles op de kwaliteit en volledigheid van ingelezen cijfers. Hiermee kun je de hoeveelheid handmatig werk verminderen.

De checklists functionaliteit wordt samen met een groep pilot-kantoren ontwikkeld en getest. Zodra de functionaliteit voldoende compleet en stabiel is, wordt deze vrijgegeven voor algemeen gebruik.

Huidige status

De checklists en het scherm waar je de cijferbeoordeling uitvoert zijn gebouwd.

We werken nu verder aan de gebruikersinterface zodat de checklist vanuit de zijkant van het scherm kan worden geopend bij de cijferbeoordeling. Zo kun je direct tijdens het uitwerken van je checklist de onderliggende cijfers bekijken.

We voegen ook rubrieken toe bij de vragen in de checklist zodat we in de cijferbeoordeling direct de relevante vragen in de checklist kunnen tonen. Deze rubrieken zullen we later ook gebruiken voor het automatisch verbergen van vragen die niet van toepassing zijn.

Daarnaast maken we het mogelijk om checklist vragen te groeperen, zodat je nog meer structuur kunt aanbrengen.

Optimalisatie samenstelproces

We hebben verschillende verbeteringen in het samenstelproces gepland:

• De klant kan straks taken uitvoeren en de jaarrekening accorderen via een mobiele app (Android en iOS) zodat hij niet meer hoeft in te loggen in Visionplanner. De Visionplanner App wordt momenteel door een aantal pilot-kantoren getest.
  • Er komt ook een DossierMonitor in Visionplanner. Daar zie je in 1 oogopslag de status en vorderingen van al je samensteldossiers.
  • Nieuwe taxonomieën: Stichtingen, publicatiestukken BV Middelgroot
  • Engelstalige jaarrekening (SBR instance document, grondslagen en toelichtingen, Financieel Verslag)
  • Redesign van het scherm waarin je Dossier-items aanmaakt en bewerkt. We hebben gemerkt dat het huidige scherm soms voor verwarring zorgt. Er is een nieuw, verbeterd design gemaakt wat is gevalideerd bij een groep gebruikers.
  • Linking & signing voor het ondertekenen van accountantsverklaringen met beroepscertificaat.

API aanvullende cijfers

Voor het importeren van aanvullende cijfers gaat Visionplanner API’s ontwikkelen. Met deze API’s wordt het voor andere softwareleveranciers mogelijk om een koppeling te maken met Visionplanner. Op deze manier willen we het nog eenvoudiger voor je maken om je financiële cijfers te verrijken niet-financiële data en KPI’s.

13 periodes

Ieder kantoor heeft wel een aantal klanten die niet met 12 maanden, maar met 13x4 weken werken. Dat gaan we ondersteunen. Vooralsnog alleen in de actuele cijfers en begroting (presentatie dashboards en samenstelproces). Het doorrekenen van liquiditeitsprognose voor deze administratie vorm is een zeer complex proces, wat we verder willen gaan onderzoeken.

Huidige status

De functionaliteit is in pilot beschikbaar voor administraties die met Yuki koppelen.

Meer widget-instellingen

We voegen meer instelmogelijkheden toe voor de widgets in je presentatie. We denken dan aan onder meer:

• titel van y-as van grafieken
  • kolomtitels van kolomgroepen in een tabel
  • periode-instellingen van kolomgroepen

Ook wordt het aantal widget types uitgebreid.

Huidige status

Twee nieuwe widget-types zijn in testfase.

Heb je vragen of opmerkingen, tips of suggesties?

Bezoek ons forum; daar kun je je ideeën vastleggen en reageren (of stemmen) op de ideeën die anderen al hebben ingevoerd.