DOSSIER JAARREKENING AANMAKEN

Volgen

VOLGENDE STAP: KLANT TOEVOEGEN AAN HET DOSSIER >

Dit artikel gaat in op het aanmaken van een nieuw (samenstel) dossier.

Let op: Deze functionaliteit wordt op kantoorniveau vrijgegeven. Neem contact op met Visionplanner als je SBR dossiers wilt maken.

Video

Benodigdheden

• Een Samenstelabonnement op de betreffende administratie (mogelijk na contact met Visionplanner
  • Je bent in Visionplanner geregistreerd als medewerker of beheerder van een kantoor

Stap 1 | Zet het samenstelabonnement aan

Je kan het samenstelabonnement aanzetten door op  te klikken rechtsboven in het scherm. Kies vervolgens voor 'Instellingen'. Binnen het instellingenmenu moet je het tabblad 'Abonnement' openen. Maak hier de keuze voor een van de samenstelabonnementen om toegang tot de SBR dossiers te krijgen.

Let op: Voor je de SBR module kan gebruiken, moet je contact opnemen met Visionplanner.

Stap 2 | Open de module SBR

De module SBR kan je openen door op  rechtsboven in het scherm te klikken. Kies vervolgens voor 'Dossier'.

Stap 3 | Maak een nieuw dossier

Nadat je de 'Dossier' pagina hebt geopend, kom je op een overzichtspagina terecht. Hier zie je alle SBR dossiers voor de ingelezen administratie.

Om een nieuw dossier te open klik je op 'Nieuw dossier'.

Stap 4 | Voer de gegevens in voor het dossier

Je kunt nu de naam en andere gegevens van het dossier invullen. Door middel van de knop 'Gegevens ophalen' kan je de gegevens (KvK nummer, RSIN, en onzichtbare info voor de jaarrekening) bij de KvK ophalen.

Als je administratie in Visionplanner een Holding of Tussenholding is (in geconsolideerde organisatiestructuur) dan kun je ook kiezen voor rapportage van Enkelvoudige of Geconsolideerde cijfers.

Vul alle gegevens in en kies voor 'Opslaan'. Je kunt nu aan je jaarrekening beginnen.

Let op:

De keuzes voor RapportageperiodeRapportagegrondslag en Enkelvoudig/Geconsolideerd kan je hierna niet meer aanpassen.