Grondslagen en toelichtingen overnemen van vorig jaar

Volgen

Als je voor het tweede of volgende jaar je inrichtings- en publicatiestukken met Visionplanner maakt, is het handig om te weten op welke plaatsen je vorig jaar aanpassingen hebt gemaakt in grondslagen en toelichtingen.

In Visionplanner zit een handige functie om hier snel inzicht in te krijgen.

Stap 1 | Stel het juiste dossier vorig jaar in

Als je een nieuw dossier aanmaakt, kies bij Dossier vorige periode dan het dossier waarin je vorig jaar de inrichtings- en publicatiestukken hebt gemaakt.

Stap 2 | Kies het gewenste rapport

Klik bij het uitwerken van het rapport (de taxonomie voor inrichtings- en/of publicatiestukken) op de link van het dossier vorige periode (bovenin).

Er verschijnt nu een popup waarin alle handmatig aangepaste teksten staan uit het gekozen rapport.

Stap 3 | Tekst kopieren en plakken

Selecteer de gewenste tekst van toelichting of grondslag en kopieer deze naar het klembord met de Klik op een item om de waarde te kopiëren.

Let op: werk je met Internet Explorer? Dan moet je de eerste keer toestemming aan je browser geven om een tekst op het klembord te zetten:

Je hoeft de popup niet te sluiten (je kunt deze wel over het scherm verslepen om erachter te kunnen werken).

Je kunt nu de tekst inplakken in de overeenkomstige grondslag of toelichting voor de huidige rapportage.

Let op: er zijn soms grote verschillen tussen de taxonomie voor 2015 en 2016, waardoor de structuur van de rapportage en de plaats van de toelichtingen/grondslagen sterk kan afwijken. Let daarom vooral goed op de omschrijving van de posten.