Accorderen ipv de klant (work-around)

Volgen

Het kan soms zijn dat je wilt accorderen zonder dat je de klant daarbij wilt betrekken. Bijvoorbeeld wanneer de klant al op papier getekend heeft voor de jaarrekening en je hem niet meer in de administratie hoeft te laten om daar in het dossier alsnog te accorderen en de vaststelling te doen.

LET OP!: Je moet dan het akkoord dat de klant heeft gegeven op papier wel als bijlage in het dossier toevoegen.

LET OP!: Zorg dat je voor de klant wel een G-mail adres aanmaakt, anders werkt deze work-around met het +-teken niet.

LET OP!: Zorg er ook ook voor dat je het G-mail adres eerst in Visionplanner geactiveerd hebt als het normale adres voordat je de klant met het +je toevoegt. Dus eerst een keer bijvoorbeeld samgarturkenburg@gmail.com hebt geactiveerd voordat je samgarturkenburg+koosklant@gmail.com toevoegt als gebruiker.

Stap 1:

Wanneer je het dossier hebt aangemaakt dan voeg je als eerste de opdrachtverantwoordelijke toe aan dat dossier. Dit is de persoon die uiteindelijk de akkoorden op de verschillende stappen ook moet geven vanuit het kantoor.

Hierna voeg je onder het kopje 'klant' de klant toe, eerst dient de klant wel toegevoegd te worden aan de administratie. Dit doe je door eerst het dossier uit te gaan, je komt dan in de presentatie van je administratie. Hier ga je rechtsboven dan naar 'opties' > 'instellingen' en kiest hier voor 'gebruikers'. Zie ook dit artikel daarover.

Stap 2:

Wanneer je bij gebruikers bent kies je nu voor 'nieuwe gebruiker toevoegen'. Hier voeg je dan je eigen nieuw aangemaakte G-mail adres toe maar doet een toevoeging aan het e-mail adres.

Door de hieronder genoemde toevoeging zal het pakket het zien als een ander e-mail adres maar je G-mail box zal het nog steeds als zelfde e-mail adres zien. Zo komt de e-mail dus wel bij je binnen maar Visionplanner denkt dan dat je een andere gebruiker bent, in dit geval de klant.

In dit voorbeeld heet de klant van het dossier 'Koos Klant' en de medewerker van het kantoor 'Sam Turkenburg'

LET OP!: Zorg wel dat je de naam van je eigen klant gebruikt want deze komt ook in de taxonomie te staan.

Wat we nu doen is achter het e-mail adres van de medewerker/opdrachtverantwoordelijke een '+' en daarnaast de 'naam van de klant'.

Stap 3:

De laatste stap is nu om die gebruiker ook toe te voegen aan het dossier als zijnde de klant. Hiervoor openen we weer het dossier bij 'opties'. Hierna kiezen we daar voor 'klant toevoegen' waarna we die gebruiker kiezen die we nieuw hebben aangemaakt.

Accorderen:

Nu kun je uitloggen als opdrachtverantwoordelijke en meld hierna aan met dat e-mail adres inclusief het '+je'. Dus in dit voorbeeld 'samgarturkenburg+koosklant@visionplanner.nl'. Je kunt nu voor de klant het akkoord geven zonder dat de klant zelf in Visionplanner hoeft in te loggen.

LET OP!: Zorg wel dat je dit per klant een andere naam geeft met dit stappenplan want deze naam komt ook in de taxonomie. Je wilt dus de naam van de klant gebruiken die voor de desbetreffende jaarrekening moet tekenen/op papier getekend heeft.