Accorderen door de klant

Volgen

Je accountant heeft aangegeven dat je kunt accorderen (jaarstukken goedkeuren). Je wilt dit natuurlijk wel in één keer goed doen. Daarom beschrijven we in dit artikel hoe je als klant de jaarstukken accordeert.

Video

Stap 1 Log in bij Visionplanner

Log in bij Visionplanner. Rechts bovenin het scherm zie je standaard de takenbak

Je ziet dat er nu een openstaande taak wordt weergegeven voor het accorderen van de jaarstukken.

Klik nu op Opties > Dossier SBR en klik vervolgens het betreffende dossier aan. In het dossier klik je op rapportages om naar het accorderingsgedeelte te gaan.

Stap 2 | Controleer de stukken en geef je akkoord

In dit scherm kun je allereerst de jaarstukken nog eens downloaden en bekijken. Vervolgens kun je deze accorderen (goedkeuren) door op de blauwe knop “Accorderen” te klikken. Er opent zich nu een venster waarin je een vinkje dient te zetten ter bevestiging.

Stap 3 | Stel de jaarrekening vast

Wanneer je geaccordeerd hebt, kun je de jaarrekening vaststellen. Klik hiervoor op vaststelling jaarrekening om de publicatiestukken te deponeren bij de KvK. Er opent zich een scherm waar je de datum dient in te vullen en vervolgens een vinkje moet zetten ter akkoord.

Stap 4 | Meld de taak gereed

Tot slot klik je op de takenbak en klik op de openstaande taak om deze gereed te melden.

Je accountant krijgt nu een melding dat je de taak gereed gemeld hebt.