Accorderen jaarrekening door de klant

Volgen

Je accountant heeft je uitgenodigd om de jaarrekening te bekijken en te accorderen.
Als laatste stap kun je de jaarrekening vaststellen en deponeren.

Stap 1 Log in bij Visionplanner en open het dossier

Om te beginnen log je in bij Visionplanner en ga je naar het dossier Jaarrekening

• Klik op Opties.png Opties
  • Klik opdossier.pngDossier
  • Kies het dossier waar je naar gaat kijken
  • Kies in het menu Afronding > Accorderen en deponeren

Stap 2 | Controleer de stukken en geef je akkoord

Je ziet al een vinkje staan in het vakje Akkoord opdrachtverantwoordelijke. Je accountant heeft al geaccordeerd.
Om de stukken te bekijken, moet je ze eerst downloaden.
Alles in orde? Dan kun je overgaan tot accorderen.

• Klik op de knop Doorgaan in het vakje Akkoord klant

• Check de tekst
  • Klik op de knop Accorderen

Stap 3 | Stel de jaarrekening vast en deponeer de jaarrekening

Wanneer iedereen heeft geaccordeerd, kun je de jaarrekening vaststellen en deponeren.

• Klik op de knop Doorgaan in het vakje Vaststellen en deponeren

• Selecteer de Datum vaststelling
  • Klik op de knop Vaststellen en direct deponeren

Let op
Als het niet lukt om op de knop Vaststellen en direct deponeren te klikken, heeft jouw accountant vergeten om die optie aan te zetten. Er zit niets anders op dan contact op te nemen met het verzoek om vaststellen en deponeren open te zetten.